Σεισμός στην Κρήτη – Τσελέντης: «Αρκετοί θα είναι οι μετασεισμοί»

Ο σεισμός στην Κρήτη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες και ήδη οι σεισμολόγοι έχουν αρχίσει να εξετάζουν το φαινόμενο.

Ο σεισμός στην Κρήτη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες και ήδη οι σεισμολόγοι έχουν αρχίσει να εξετάζουν το φαινόμενο.

Αρκετή ανησυχία έχει προκαλέσει ο σεισμός στην Κρήτη, που άγγιξε τα 4,8 Ρίχτερ, έχοντας επίκεντρο κοντά στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, προκλήθηκαν και ζημιές σε κατοικίες, με τους σεισμολόγους να έχουν δώσει τις πρώτες απαντήσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε:

«4,8R στο Αρκαλοχώρι στις 5:07 σήμερα το πρωί. Θα έχουμε αρκετούς μετασεισμούς λόγω του πολύ μικρού εστιακού βάθους των 4,5 Χμ.

Το Γεωδυναμικό μήνες τώρα έχει τοποθετήσει επιπλέον έξι σεισμογράφους στο Νομό Ηρακλείου και καταγράφουμε με μεγάλη λεπτομέρεια τους μικρούς σεισμούς που γίνονται. Η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα έχει τα χαρακτηριστικά σεισμικής σμηνοσειράς και εξελίσσεται κυρίως ανατολικά του Γιούχτα και δυτικά του ρήγματος Καστελλίου Ηρακλείου αλλά και αρκετά

βορειότερα της λεκάνης Μεσαράς μέχρι σχεδόν την ακτογραμμή προς τον Βορρά Δεν βλέπω προς το παρόν λόγους ανησυχίας γιατί δε βλέπω κάποια μετατόπιση προς κοντινές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες.

Υπολογίσαμε ότι η πιθανότητα να έχουμε νεο σεισμό μεγαλύτερο των 5R στις επόμενες 7 ημέρες είναι 4,5% και των 6R είναι μηδαμινή δηλ 0,5%! (𝗠𝟱+ = 𝟰.𝟱%, 𝗠𝟲+ = 𝟬.𝟱%)».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Ετοιμάζει αλλαγές ο Δήμαρχος!

Άρης: «Πετάει για Ελλάδα ο Ιτούρμπε – Απέρριψε πρόταση εκατομμυρίων απ’ τη Σαουδική Αραβία»

Ατρόμητος: Ο Κουλούρης πρέπει να βρει τον εαυτό του!