Αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως υποκλάπηκαν τα προσωπικά δεδομένα 4,5 εκατομμυρίων επιβατών της.

Αεροπορική εταιρεία και συγκεκριμένα η «Air India», έκανε γνωστό πως χάκερ, υπέκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 4,5 εκατομμυρίων επιβατών της.

Μερικές πληροφορίες που εκλάπησαν είναι ονόματα και αριθμοί τραπεζικών καρτών, όπως και στοιχεία που περιέχονταν μέσα στα διαβατήρια.

Παρόλα αυτά η «Air India» ανακοίνωσε πως παίρνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια των σέρβερ, που έγιναν στόχοι και από αυτούς οι χάκερ, έκλεψαν τις πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα έχει ήδη καταφύγει κιόλας στην κυβερνοασφάλεια και στις εταιρίες των τραπεζικών καρτών.

Ενώ τόνισε πως: «Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τα προβλήματα που προκλήθηκαν και είμαστε ευτυχείς για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας».

Πάντως η «Air India» δεν είναι το μοναδικό… θύμα, τελευταία χρόνια. Η British Airways αναγκάστηκε να πληρώσει πέρσι 28 εκατομμύρια δολάρια που της επέβαλε η βρετανική ελεγκτική αρχή.

Ο λόγος ήταν πως είχαν κλέψει και από αυτή τα δεδομένα από 400.000 επιβάτες της. Μετά από κυβερνοεπίθεση που είχε δεχθεί το 2018.

Ακόμη πρόστιμο ύψους 700.000 δολαρίων είχε δεχθεί και η ασιατική εταιρεία Cathay Pacific. Επειδή της είχαν κλαπεί τα προσωπικά δεδομένα από εννέα εκατομμύρια πολίτες, που είχαν ταξιδέψει μαζί της.

Τέλος η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet είχε ανακοινώσει πέρυσι πως χάκερ είχε κλέψει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεδομένα περίπου εννέα εκατομμυρίων πελατών της.

Οπότε όπως καταλαβαίνει κάποιος, οι αεροπορικές εταιρίες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν μπει για τα καλά στο… μάτι των χάκερ, καθώς αν οι «επιθέσεις» που κάνουν, στεφτούν με επιτυχία, μπορούν να πάρουν τα στοιχεία από αμέτρητα άτομα, που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα ανά τον κόσμο.

Φωτιά Κορινθία: Συγκλονίζουν οι πυρόπληκτοι: «Καταστροφή, απόλυτη καταστροφή»

Βιεϊρίνια: Επέστρεψε από την Γερμανία για να… σηκώνει Κύπελλα (vid)

Eurovision προγνωστικά: Αυτά είναι τα φαβορί απόψε!