ΣΟΚ από ΠΟΥ: «Δύσκολο να τελειώσουμε με τον κορονοϊό μέχρι το τέλος του έτους»


Μάριος Σταμπουλής

ΣΟΚ από ΠΟΥ: «Δύσκολο να τελειώσουμε με τον κορονοϊό μέχρι το τέλος του έτους»


Το «καμπανάκι» για τον κορονοϊό έκρουσε ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν, τονίζοντας πως δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο να τελειώσουμε με τον κορονοϊό μέχρι το τέλος του 2021.

Η εκτίμηση του εκτελεστικού διευθυντή του προγράμματος έκτακτων αναγκών του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν, αναφορικά με τον κορονοϊό φέρνει νέα ανησυχία, καθώς σε δηλώσεις του δεν εμφανίζεται καθόλου αισιόδοξος που θα τελειώσουμε σύντομα με την πανδημία.

Συγκεκριμένα, σημειώνει μεταξύ άλλων πως το να τελειώσουμε με τον covid-19 εντός του 2021 είναι ένα μη ρεαλιστικό σενάριο και ιδιαίτερα πρόωρο.

«Θα ήταν πολύ πρόωρο και, νομίζω, μη ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε ότι θα τελειώσουμε με αυτόν τον ιό μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου. «Αλλά νομίζω ότι σε αυτό που μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος, εάν είμαστε έξυπνοι, είναι στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στους θανάτους και στις τραγωδίες που σχετίζονται με αυτήν την πανδημία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ επικεντρώνεται στη διατήρηση της μετάδοσης του ιού σε χαμηλά επίπεδα, συμβάλλοντας στην πρόληψη εμφάνισης παραλλαγών και στη μείωση του αριθμού των μολυσμένων ατόμων.

Ο εμβολιασμός όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της πανδημίας των πλέον ευάλωτων εργαζομένων στον τομέα υγείας θα «εξαλείψουν τον φόβο και την τραγωδία της πανδημίας», πρόσθεσε.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα να αρχίζουν να εμβολιάζονται, αλλά είναι ατυχές ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν τρεις μήνες αφότου ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες ξεκίνησαν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους», είπε.

«Και είναι ατυχές το γεγονός ότι ορισμένες χώρες εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό νεότερων ενηλίκων με χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας στους δικούς τους πληθυσμούς, αντί των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ηλικιωμένων αλλού», είπε, χωρίς να αναφέρει ονομαστικά χώρες.

Κορονοϊός Ελλάδα: 406 διασωληνωμένοι, 1.176 κρούσματα

Παγώνη: «Πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα μαγαζιά- Δεν έχει νόημα το lockdown»

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras