Σουέζ: Νέα «εμπλοκή», καθώς ένα πλοίο υπό ελληνική σημαία, έκλεισε σήμερα, Τρίτη (6/4), για λίγη ώρα τη διώρυγα! Όπως είχε συμβεί και με το Ever Given.

Συγκεκριμένο ένα πλοίο, υπό ελληνική σημαία, έκλεισε για μικρό χρονικό διάστημα ξανά τη διώρυγα του Σουέζ.  Όπως έγινε γνωστό χρειάστηκαν τουλάχιστον 30 λεπτά για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Οι αναφορές έκαναν λόγο για βυτιοφόρο αργού πετρελαίου με ελληνική σημαία. Δύο ρυμουλκά έσπευσαν για να βοηθήσουν να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Το νέο συμβάν έλαβε χώρα στο νότιο τμήμα του καναλιού, εμποδίζοντας σχεδόν όλη την κυκλοφορία μέσω της πλωτής οδού, πρόσθεσε η πηγή.

Πλάνα από την κυκλοφορία στην περιοχή από το MarineTrafficδείχνουν ότι ένα πλοίο μπλόκαρε την κυκλοφορία την Τρίτη, με ρυμουλκά να σπεύδουν να βοηθήσουν το Minerva Nike, ένα πετρελαιοφόρο αργού πετρελαίου που πλέει κάτω από ελληνική σημαία της Ελλάδας.

«Πράγματι, το πλοίο μπλόκαρε για λίγο, αλλά το συμβάν έχει τελειώσει και το πλοίο είναι ήδη σε πορεία» ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν «το πολύ 30 λεπτά» για την αποκατάσταση της κίνησης στην περιοχή του καναλιού.

Θυμίζουμε πως το Ever Given προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας, εν μέσω ισχυρών ανέμων, την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας «έμφραγμα» στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα. Συγκεκριμένα, περίπου το 10% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ.