×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σρι Λάνκα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών


    Τάσος Τσόλκας

Σρι Λάνκα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών


Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Σρι Λάνκα με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει όσο περνάει η ώρα. Στην τελευταία επίσημη καταμέτρηση έχει φτάσει τους 207!

Το Πάσχα των Καθολικών βάφτηκε με αίμα στη Σρι Λάνκα από το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων τόσο στην πρωτεύουσα Κολόμπο όσο και σε άλλες πόλεις.

Μέχρι στιγμής, η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία κάνει λόγο για 207 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 450, εκ των οποίων κάποιοι είναι πολύ σοβαρά.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 35 νεκρούς που είναι ξένοι υπήκοοι και συγκεκριμένα πρόκειται για Βρετανούς, Αμερικανούς, Ολλανδούς κι ένα Πορτογάλο.

Μάλιστα η αναφορά είναι για ένα Πορτογάλο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόξενος της Πορτογαλίας στη χώρα της Ασίας, Πρίνι Πάιν, ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονται επίσημα στη χώρα, είναι καλά.

Εκατοντάδες οι τραυματίες

Τα διεθνή ΜΜΕ υποστηρίζουν επίσης, ότι μεταξύ των 450 τραυματιών είναι Κινέζοι αλλά και Ιάπωνες.

Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε εκ νέου είναι, ότι ο εκρήξεις συνέβησαν σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες της χώρας.

Οι δύο ήταν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας.

Έκρηξη σημειώθηκε και σε εκκλησία της Μπατικαλόα, στα ανατολικά της χώρας, όπου μάλιστα υπήρξαν και 25 θύματα.

Οι εικόνες που έρχονται από τα τοπικά ΜΜΕ, οι οποίες αναμεταδίδονται πλέον παγκοσμίως είναι φρικιαστικές και νεκρούς και διαμελισμένα σώματα, στα σημεία των εκρήξεων.

Επίσης στο Κολόμπο επλήγησαν τρία ξενοδοχεία, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo, χωρίς να έχει γίνει σαφές εάν υπάρχουν θύματα σε αυτά.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια οργάνωση που να έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

«Η Κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα»

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, έσπευσε να καταδικάσει τις επιθέσεις με ανάρτηση στο twitter:

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς.

Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

 


Τελευταία Νέα