ΚΟΣΜΟΣ

Ταλιμπάν: Κίνδυνος μεγάλων τρομοκρατικών χτυπημάτων – Η νίκη τους ενθαρρύνει τους ισλαμιστές

ο Γερμανός αναλυτής Γκίντο Στάινμπεργκ τονίζει πως τώρα πως οι Τζιχαντιστές είδαν πως οι ΗΠΑ μπορούν να ηττηθούν να προβούν σε περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Ταλιμπάν: Κίνδυνος μεγάλων τρομοκρατικών χτυπημάτων – Η νίκη τους ενθαρρύνει τους ισλαμιστές

Μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, Γερμανός αναλυτής επισημαίνει πως αυξάνονται οι πιθανότητες για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Στο Αφγανιστάν βρήκαν ανθρώπινα μέλη στο σύστημα προσγείωσης αμερικανικού C-17. Στην προσπάθεια ατόμων να φύγουν μετά την κατάληψη της περιοχής από τους Ταλιμπάν.

Την ίδια ώρα οι χώρες της Δύσης παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ προσπαθούν να φυγαδεύσουν Αφγανούς που συνεργάζονταν μαζί τους.

Για την κατάσταση που έχει προκύψει, ο Γερμανός αναλυτής, ειδικός σε ζητήματα ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο Ίδρυμα Επιστήμη και Πολιτική του Βερολίνου, Γκίντο Στάινμπεργκ, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα από εδώ και πέρα.

Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Είναι σαφές ότι τζιχαντιστές, σαλαφιστές, ισλαμιστές σε ολόκληρη την υφήλιο αποτιμούν την επιτυχία των Ταλιμπάν ως ενθάρρυνση.

Παραμένει ακόμα άγνωστο ποια επιρροή θα έχει σ’ αυτούς και στις δράσεις τους, η ανατροπή που συνέβη στην Καμπούλ. Υπάρχουν περιοχές όπου οι τζιχαντιστές είναι ιδιαίτερα ισχυροί, όπως για παράδειγμα το ίδιο το Αφγανιστάν.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε να δημιουργείται εκεί ένα ισχυρό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι το επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν όχι μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και η Αλ Κάιντα καθώς και άλλες μικρότερες ομάδες στο Αφγανιστάν και το γειτονικό Πακιστάν».

Όλα αυτά τα χρόνια οι τρομοκρατικές αυτές οργανώσεις ήταν η μία απέναντι στην άλλη. Από τη μια πλευρά υπάρχει το Ισλαμικό Κράτος με παρουσία σε Αφγανιστάν, Καύκασο, Αφρική και Υεμένη. Από την άλλη είναι η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν.

Το πρόβλημα είναι πως πλέον οι Τζιχαντιστές είδαν πως οι Αμερικανοί μπορούν να ηττηθούν. Έτσι με αυτό το σκεπτικό να οργανώσουν πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφγανιστάν: Πολίτης γατζωμένος στο φτερό του αεροπλάνου για να καταφέρει να φύγει – Video που σοκάρει

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας: Ματς «τελικός» για τους «Ερυθρόλευκους»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ταλιμπάν: Κίνδυνος μεγάλων τρομοκρατικών χτυπημάτων – Η νίκη τους ενθαρρύνει τους ισλαμιστές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.