Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Θα ξεμείνει από iPhone 13 η αγορά; Τι έχει συμβεί

Βαγγέλης Λάσκαρης
Θα ξεμείνει από iPhone 13 η αγορά; Τι έχει συμβεί

Η έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο μικροκυκλωμάτων, μπορεί να αναγκάσει την Apple σε μείωση της παραγωγής iPhone 13. Έτσι μπορεί να μην καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών.

Η αγορά μπορεί στην κυριολεξία να ξεμείνει από κινητά τηλέφωνα, iPhone 13, μετά από πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η Apple.

Πιο συγκεκριμένα ακόμα και μια τεράστια εταιρεία όπως η Apple, μπορεί να μειώσει την παραγωγή iPhone 13 κατά 10 εκατομμύρια μονάδες, επειδή υπάρχει έλλειψη τσιπ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την έλλειψη τσιπ στον πλανήτη ενημέρωσε χθες το Bloomberg News. Οι προμηθευτές του συγκεκριμένου εξαρτήματος όπως η Broadcom Inc και η Texas Instruments, κάνουν πραγματικό αγώνα για να παραδώσουν τα εξαρτήματα τους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Έτσι πιθανότατα η Apple λόγω αυτής της έλλειψης, θα αναγκαστεί να παράγει αντί για 90 εκατομμύρια μονάδες του iPhone 13, 80.

Οπότε με την ζήτηση που υπάρχει γι’ αυτά στην αγορά, μπορεί να μην καλυφθούν οι ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Η Appple όταν κλήθηκε να σχολιάσει την συγκεκριμένη είδηση, το απέφυγε, ενώ κάτι ανάλογο έπραξαν η Broadcom και η Texas Instruments.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως πως η έλλειψη μικροκυκλωμάτων, εξαρτημάτων και πρώτων υλών πιέζει ιδιαίτερα τις βιομηχανίες. Από την παραγωγή αυτοκινήτων μέχρι ηλεκτρονικών συσκευών. Μάλιστα κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να διακόψουν προσωρινά την παραγωγή οχημάτων.

Δημοφιλη Αρθρα