Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας;


Κώστας Πετρόπουλος

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας;


Σοκαρισμένη παρακολουθεί εδώ και λίγες ώρες η Παγκόσμια Κοινότητα την επίθεση με μαχαίρι την οποία πραγματοποίησε άντρας σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες 1 γυναίκα έχει αποκεφαλιστεί από τον δράστη ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 3 νεκρούς και τραυματίες. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως ο δράστης φώναζε ” Ο Αλάχ είναι μεγάλος”.

Η νέα επίθεση, έρχεται λίγες μέρες μετά την δολοφονία με αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο Τσετσενικής καταγωγής.

Τί μπορεί όμως να έχει οπλίσει το χέρι του δράστη;
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τόσο αναφορές στα social media, όσο και σε ΜΜΕ, συνδέουν την επίθεση, με το προχθεσινό εξώφυλλο του Charlie Hebdo με σκίτσο που απεικονίζει τον Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν σε ιδιωτική του στιγμή.

Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι πολλά και προς πάσα κατεύθυνση:

– Πρόκειται για έγκλημα θρησκευτικό μίσους ως απάντηση στο εν λόγω σκίτσο ή σειρά από μπαράζ προγραμματισμένων εγκλημάτων που έχουν οργανωθεί από μοναχικούς λύκους του ISIS; Υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα;

– Οι αρχές φοβούνται μπαράζ από θρησκευτικές επιθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική με αφορμή τις Αμερικάνικές εκλογές ή το εν λόγω χτύπημα είναι κάποιο μεμονωμένο περιστατικό;

– Τέλος να σημειώσουμε πως εντύπωση προκαλεί και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Kontra News το οποίο κάνει αναφορά σε “Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο την Ελλάδα που σχεδιάζει η ΜΥΤ” αναφέροντας στον υπέρτιτλο πως υπάρχει έντονη κινητικότητα από ύποπτους Τζιχαντιστές που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας.

-Κάποια επίσημη απάντηση απο τις Ελληνικές Αρχές;

-Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω να αποτελούν μόνο ερωτήματα και φόβους και να μην ξαναγίνει το παραμικρό…


Sportime Extras