ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Σχεδόν 300 νεκροί μετανάστες σε μόλις 10 μέρες

Το σύνολο των θανάτων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Τυνησία ήταν άνευ προηγουμένου
Τυνησία: Σχεδόν 300 νεκροί μετανάστες σε μόλις 10 μέρες

Τυνησία: Η ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 41 ακόμη μεταναστών στα ανοικτά της χώρας και οι άνθρωποι που πνίγηκαν καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική αυξάνεται στα ύψη.

Ανώτερος αξιωματούχος ενημέρωσε ότι σχεδόν 300 άνθρωποι πνίγηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες.

Τα νεκροτομεία της Τυνησίας δεν είχαν πλέον διαθέσιμους χώρους και οι αρχές προσπαθούσαν να περιορίσουν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Η βορειοαφρικανική χώρα έχει πάρει τη σκυτάλη από τη γειτονική Λιβύη ως το κύριο σημείο επιβίβασης μεταναστών.

Τμήματα της ακτογραμμής της Τυνησίας απέχουν μόνο 150 χιλιόμετρα από τη Λαμπεντούζα, ένα ιταλικό νησί που χρησιμοποιείται συχνά ως σημείο διέλευσης προς την ηπειρωτική χώρα.

«Την Τρίτη είχαμε περισσότερα από 200 πτώματα, πολύ πέρα ​​από τις δυνατότητες του νοσοκομείου, γεγονός που δημιουργεί υγειονομικό πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα με μεγάλους αριθμούς πτωμάτων που φτάνουν στην ακτή. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι ή από ποιο ναυάγιο προήλθαν και ο αριθμός αυξάνεται».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Φαουζί Μασμουντί, δικαστικό υπάλληλο στο λιμάνι της πόλης Σφαξ, όπου βρίσκεται το κεντρικό νεκροτομείο για μια περιοχή περίπου 1.000.000 ανθρώπων.

Η υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ ανέφερε πως συνολικά σχεδόν 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το περασμένο δεκαήμερο και 824 συνολικά φέτος.

Ο Μασμούντι είπε ότι οι κηδείες γίνονταν «σχεδόν καθημερινά για να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία».

Τόνισε επίσης ότι λαμβάνονται δείγματα DNA από κάθε σώμα προτού ταφούν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης από συγγενείς.

Τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση, στοιχείο που υποδηλώνει ότι βρίσκονταν στο νερό για αρκετές ημέρες, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας αξιωματούχος της εθνικής φρουράς.

Το σύνολο των θανάτων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ήταν άνευ προηγουμένου.

Δείτε πλάνα από την Τυνησία:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>