Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού νομιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση


Sportime Team

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού νομιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση


Οι μεταρρυθμιστές της πολιτικής για τα ναρκωτικά φαίνεται πως γιορτάζουν τη νίκη τους και στην Πόλη του Μεξικού καθώς την Τετάρτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας εξέδωσε δύο αποφάσεις νομιμοποιώντας την κάνναβη για ενηλίκους σε όλες τις μορφές αλλά μη εμπορικής χρήσης.

«Οι αποφάσεις μας ανοίγουν το δρόμο για τους ενήλικες να χρησιμοποιούν μαριχουάνα με οποιονδήποτε τρόπο κρίνουν κατάλληλο. Δεν μιλάμε μόνο για ψυχαγωγική χρήση», δήλωσε  ο Froylán Enciso, ερευνητής της πολιτικής για τα ναρκωτικά στο ινστιτούτο κοινωνικών επιστημών του Μεξικού και αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις:

Στην πρώτη περίπτωση, ένας ενάγων που επιθυμεί να μεγαλώσει τη δική του μαριχουάνα υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο για ένα «amparo», ένα είδος συνταγματικής προστασίας από τη δίωξη, ώστε να μπορεί να φυτεύει, καλλιεργεί, συγκομίζει, ετοιμάζει, διαθέτει και μεταφέρει μαριχουάνα.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας άλλος ενάγων ζήτησε επίσης ένα «amparo» για να καταναλώσει μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Οι δύο ενάγοντες σκόπευαν να κηρύξουν τον αντισυνταγματικό ομοσπονδιακό υγειονομικό και ποινικό νόμο του Μεξικού σχετικά με τη χρήση μαριχουάνας για μη ιατρικούς σκοπούς.

«Το δικαστήριο έχει διαπιστώσει ότι η μαριχουάνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τελετουργίες, για ψυχαγωγική χρήση, για ιατρική χρήση, για εργασία, για επιστημονικές έρευνες, για οποιαδήποτε χρήση για ενήλικες και για να μην τιμωρηθούν», δήλωσε ο Enciso ενώ τόνισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στη φυλακή στο Μεξικό για εγκλήματα ναρκωτικών φυλακίζονται για κατοχή μαριχουάνας.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras