Το σχέδιο Μπάιντεν για να γονατίσει την Ρωσία αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία

Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία.

Το σχέδιο Μπάιντεν για να γονατίσει την Ρωσία αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία περνάει από την τεχνολογία των τσιπ και την Ταϊβάν.

«Τα κύρια στοιχεία του παγκόσμιου καθεστώτος πνευματικής ιδιοκτησίας σχεδιάστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μεγάλο βαθμό προς όφελος των αμερικανικών εταιρειών», γράφει το 19fortyfive.com.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Φάρλεϋ, λέκτορα διπλωματίας στη σχολή Patterson στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, «για να συμμετάσχει στην παγκόσμια τεχνολογική οικονομία, η Ρωσία έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτή τη νομική δομή μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης».

Αυτό καθιστά τη Ρωσία ευάλωτη, αφού υπάρχει ο κίνδυνος για τις ρωσικές εταιρείες να μην μπορούν να εξάγουν συσκευές που διαθέτουν εξαρτήματα των ΗΠΑ ή άλλη πνευματική ιδιοκτησία των ΗΠΑ, αν οι Αμερικανοί αποφασίσουν πως δεν θέλουν η Ρωσία να χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία (σ.σ. το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία, όπου η τεχνολογία των Bayraktar υπάγεται στο συγκεκριμένο πεδίο).

Το σχέδιο Μπάιντεν για να γονατίσει την Ρωσία αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ, σημειώνει ο Ρόμπερτ Φάρλεϋ, κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο εν μέρει επειδή μπόρεσαν «να αποκόψουν την ΕΣΣΔ από τις διεθνείς εξελίξεις στην τεχνολογία».

Η χρήση των ρωσικών όπλων προϋποθέτει την ενεργή συνεργασία ευρωπαϊκών, κορεατικών, ταϊβανέζικων και ιαπωνικών εταιρειών.

Ο ρωσικός στρατός εξαρτάται από ξένες τεχνολογικές εταιρείες (σε μεγάλο βαθμό από την Ταϊβάν) για τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό του.

Έτσι, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μπορούσε, αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, να βάλει στοπ στην υψηλή τεχνολογία των ρωσικών όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Εβγαλε τα Leer-3 εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – Είχαν νεκρώσει το Καζακστάν

Bayraktar: Έχουν κρυπτογραφημένο λογισμικό – Κανείς δεν το σπάει λένε οι Τούρκοι

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο