Τα φύκια μπορούν να γίνουν το βιοκαύσιμο του μέλλοντος και στην Τουρκία προβλέπουν μεγάλα κέρδη! Δείτε αναλυτικά.

Τα φύκια μπορούν να γίνουν το βιοκαύσιμο του μέλλοντος και στην Τουρκία προβλέπουν μεγάλα κέρδη!

Τουρκία: Στην εποχή μας είναι δύσκολο να βρείτε ένα οργανικό υλικό που δεν είναι τοποθετημένο ως η επόμενη μεγάλη εναλλακτική πηγή ενέργειας. Τα βιοκαύσιμα είναι γνωστά ως λεγόμενα καύσιμα… πτώσης και στην Άγκυρα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη επένδυση.

Η επενδυτική ζήτηση προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα για το έργο παραγωγής καυσίμων αεριωθουμένων από τα φύκια.

Με την επέκταση της εγκατάστασης, σχεδιάζεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, ενώ στο πλαίσιο του έργου, θα καλυφθούν σε πρώτο στάδιο οι ανάγκες της THY σε καύσιμα αεροσκαφών.

Ο Τούρκος καθηγητής και ειδικός σε θέματα ενέργειας και οικονομίας, Γκιουρκάν Κουμπάρογλου, δήλωσε ότι είναι η πρώτη στον κόσμο λόγω της «μηδενικής εκπομπής άνθρακα» στην παραγωγή και πως «η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου είναι περίπου 98 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Περίπου το 20 τοις εκατό αυτού χρησιμοποιείται ως καύσιμο. Αυτό σημαίνει όγκο αγοράς 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μέρα. Το έργο αναμένεται να συμβάλει αρχικά 1-3 δισεκατομμύρια δολάρια στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών».

Τα φύκια θα καλλιεργηθούν σε ανοιχτή πισίνα 80 κυβικών μέτρων και στους κλειστούς αντιδραστήρες παραγωγής 30 κυβικών μέτρων που θα είναι εγκατεστημένοι στο χώρο παραγωγής.

Σημειώνοντας ότι η εγκατάσταση δεν έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα προς το παρόν, ο Κουμπάρογλου τόνισε: «Η τεχνολογία που παράγει είναι μεγάλης σημασίας. Θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα για να επεκτείνουμε αυτήν την εγκατάσταση. Έχουν επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα. Εκεί είναι η επενδυτική ζήτηση από τον ιδιωτικό τομέα .Μετά τη διεύρυνση της εγκατάστασης η παραγωγή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Σχεδιάζεται να πουληθεί αυτό το καύσιμο στο εξωτερικό αφού καλυφθούν οι ανάγκες παικτών όπως. Εν ολίγοις, θα εξάγεται».

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο