Τούρκοι: Τα τουρκικά SİHA στα ρωσικά σύνορα προκάλεσαν μγάλο σοκ στον Πούτιν, γράφει το τουρκικόα ahaber.com.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η «εμφάνιση των τουρκικών SİHA στα σύνορα τρόμαξε τον ρωσικό τύπο».

Οι Τουρκοί κάνουν αναφορά στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία όπως σημειώνουν «ανακοίνωσαν ότι τα «τουρκικά SİHA ξεκίνησαν για πρώτη φορά προς πολεμικές επιχειρήσεις, με τον πόλεμο τώρα είναι θέμα χρόνου.

«Η εκεχειρία εξερράγη καθώς οι φιλο-Ρώσοι αυτονομιστές σκότωσαν Ουκρανούς στρατιώτες και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκέντρωσε έναν τεράστιο στρατό 100.000 στρατιωτών στα σύνορα και αμφισβήτησε ανοιχτά την κυβέρνηση του Κιέβου», τονίζεται.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ο ρωσικός στρατός «τράβηξε» τα πολεμικά πλοία από την Κασπία στη Μαύρη Θάλασσα ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός περιβάλλει τα ουκρανικά στρατεύματα, επίσης από τη Μολδαβία στα δυτικά», όπου Ρώσοι στρατιώτες «τοποθετήθηκαν στην Υπερδνειστερία, 13 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα».

Η ρωσική στρατιωτική τηλεόραση Zvezda δημοσίευσε βίντεο από μια άσκηση κάτω από χιόνι στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε το 2014. Στην επίδειξη σώματος όπου χρησιμοποιήθηκαν και οι δύο σφαίρες, φάνηκε ότι οι στρατιώτες που κατέβαιναν από το θωρακισμένο όχημα BTR-80 άνοιξαν φωτιά.

Για πρώτη φορά πέταξαν στην περιοχή τα sihai Donbas που αγόρασαν οι Ουκρανοί από την Τουρκία (σ.σ. Bayraktar TB2).

«Τα τουρκικά SİHA προβλήθηκαν στα ρωσικά σύνορα! Μεγάλο σοκ στον Πούτιν! Ο φόβος του SİHA στον ρωσικό τύπο», αναφέρει το ahaber.com.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Δεύτερη αμερικανική πρόταση από την Gibbs & Cox

DELAER RX-3: Τελειώνει η κατασκευή του ελληνικού drone

Τούρκοι: Τα τουρκικά SİHA στα ρωσικά σύνορα – Μεγάλο σοκ στον Πούτιν