Η Τουρκία επιτρέπει την αλλαγή ονόματος σε όσους το επιθυμούν και σχεδόν 20.000 άνθρωποι θέλουν να ονομαστούν όπως ο προπονητής Φατίχ Τερίμ!

Η Τουρκία επιτρέπει την αλλαγή ονόματος σε όσους το επιθυμούν και σχεδόν 20.000 άνθρωποι θέλουν να ονομαστούν Φατίχ Τερίμ!

Τουρκία: Το όνομα του προπονητή-θρύλου της χώρας, Φατίχ Τερίμ, θέλουν να αποκτήσουν τουλάχιστον 20.000 τούρκοι, που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση!

Τι ακριβώς συνέβη; σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Haberler.com»  η Γενική Διεύθυνση Πληθυσμού και Ιθαγένειας έδωσε τη δυνατότητα όσοι Τούρκοι πολίτες το επιθυμούν, να αλλάξουν ονοματεπώνυμο.

Το πιο δημοφιλές όνομα δεν ήταν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (πάλι καλά), ούτε κάποιου Τούρκου ή Τουρκάλας σταρ, αλλά του προπονητή ποδοσφαίρου Φατίχ Τερίμ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι 19 χιλιάδες 756 άτομα κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να αλλάξουν το όνομά τους όπως του 68χρονου, τεχνικού! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της σχετικής υπηρεσίας στην Τουρκία τόσοι ήταν εκείνοι που «συνέρρευσαν» στο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και έκαναν αίτηση κοντεύοντας να… το βουλιάξουν!

Κι ο παραπάνω αριθμός είναι προσωρινός καθώς η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων αλλαγής ονοματεπωνύμου είναι έως τις 24 Δεκεμβρίου! Καταλαβαίνει κανείς πόσοι ακόμη θα θελήσουν να λέγονται Φατίχ Τερίμ.

Επίσης όπως ανακοίνωσε η αρμόδια τουρκική αρχή «…αλλαγές ονόματος και επωνύμου που δεν είναι κατάλληλες για τα χρηστά ήθη, θεωρούνται γελοίες, έχουν ορθογραφικά και ορθογραφικά λάθη, μπορούν να υποβάλλονται στις επαρχιακές πληθυσμιακές διευθύνσεις μέσω του e-government ή γραπτώς, έως τις 24 Δεκεμβρίου».

Όσο για τον Φατίχ Τερίμ, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης θητείας του στη Γαλατασράι (2017-22) παραμένει χωρίς ομάδα. Με την Γαλατά έχει πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα Τουρκίας, τρία Κύπελλα, πέντε σούπερ Καπ και φυσικά το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1999-00.

Ακόμη έχει οδηγήσει την Εθνική Τουρκίας στους «4» του Euro 2008 όπου ηττήθηκε με 3-2 από τη Γερμανία, ενώ ακόμη έχει καθίσει στον πάγκο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η Φιορεντίνα και η Μίλαν.