Τουρκία: Αν κάνει αυτό το λάθος θα την σβήσει από τον χάρτη η Ρωσία

Τα τουρκικά μέσα ζήτησαν τον αποκλεισμό του Βοσπόρου για ρωσικά στρατιωτικά και πολιτικά πλοία.

Τουρκία: Αν κάνει αυτό το λάθος θα την σβήσει από τον χάρτη η Ρωσία αφού θα βάλει σε κίνδυνο όλο τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Η Τουρκία φέρεται έτοιμη να «εξετάσει το ενδεχόμενο αποκλεισμού ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο».

Αν όντως η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Βοσπόρου για όλα τα ρωσικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών πλοίων, ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα και οι ρωσικές βάσεις στην Συρία θα βρεθούν σε σημαντικό κίνδυνο, αναφέρεται στο πρακτορείο avia.pro.

Είναι γνωστό ότι η Ουκρανία (και σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Ευρώπη) διαπραγματεύεται με την Άγκυρα για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά της Ρωσίας για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, σημειώνει το avia.pro.

«Σε περίπτωση πλήρους κλίμακας ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, οι ουκρανικές αρχές θα ζητήσουν από την Άγκυρα να κλείσει τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια για τα ρωσικά πλοία. Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία, Βασίλι Μποντάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο θεωρεί απειλή την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην Ουκρανία.

Τα τουρκικά μέσα ζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Βοσπόρου για ρωσικά στρατιωτικά και πολιτικά πλοία, καθώς η Ουκρανία είναι εταίρος της Τουρκίας, αλλά επισήμως η Άγκυρα δεν έχει κάνει ακόμη δηλώσεις σχετικά.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Πανωλεθρία για τα τουρκικά drone στην Ουκρανία – Τα διάλυσαν οι Ρώσοι

Bayraktar: Εφιάλτης για τα τουρκικά drone