Η Σέντεφ Καμπάς, δημοσιογράφος στην Τουρκία, συνελήφθη καθώς κατηγορείται ότι παρομοίασε τον Ερντογάν με βόδι.

Η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη για «εξύβριση» του προέδρου Ερντογάν.

Τουρκία: Παγκοσμίως, το ένα τρίτο όλων των φυλακισμένων δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης βρίσκεται στις φυλακές της. Αυτή τη φορά, η Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όσο ο Τούρκος πρόεδρος πιέζεται από τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, τόσο εκτραχύνεται η συμπεριφορά του έναντι όλων. Και φυσικά έναντι των δημοσιογράφων.

Η υποτιθέμενη προσβολή είχε τη μορφή μιας παροιμίας που σχετίζεται με το παλάτι και την οποία η Καμπάς εξέφρασε τόσο στο τηλεοπτικό δικτύου Tele1, όσο και στον λογαριασμό της στο Twitter, προκαλώντας την καταδίκη κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος» δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση.

Η δημοσιογράφος ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ. Να σημειωθεί πως νόμος για την προσβολή του προέδρου επισύρει ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα χρόνια.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο