Τουρκία: Αρνείται να προμηθεύσει Bayraktar στην Ουκρανία - Mυστήριο

Προφανώς, η Τουρκία δεν αποσκοπεί σε σύγκρουση με τη Ρωσία, ειδικά στο περιθώριο της προγραμματισμένης στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη Συρία.

Τουρκία: Αποφάσισε να μην προμηθεύει πλέον την Ουκρανία με drones Bayraktar TB2, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων avia.pro, με σημερινό (15/6) του δημοσίευμα.

Αναλυτικά

«Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να μην προμηθεύουν πλέον επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Άγκυρα συμφώνησε με τα επιχειρήματα της Ρωσίας ότι η μεταφορά αυτών των επιθετικών drones στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, προφανώς, η Τουρκία δεν αποσκοπεί σε σύγκρουση με τη Ρωσία, ειδικά στο περιθώριο της προγραμματισμένης στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη Συρία.

Προς το παρόν, υπάρχουν πληροφορίες ότι τελευταία φορά που drones Bayraktar TB2 πέταξαν από την τουρκική πόλη Τεκιρντάγκ προς την πολωνική Ζέσουφ ήταν στις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με πηγές, το αεροπλάνο παρέδωσε μια μικρή παρτίδα drones στην Πολωνία και μετά από αυτό δεν πραγματοποιήθηκαν πλέον πτήσεις από το Τεκιρντάγκ.

Αυτό επιβεβαιώνει επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία δεν προμηθεύει πλέον drones στην Ουκρανία.

Είναι γνωστό ότι η Ουκρανία διαθέτει ακόμη αρκετά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 σε υπηρεσία.

Ωστόσο, μετά από μια σειρά πυραυλικών επιδρομών, δεν έχει πλέον πυρομαχικά για drones.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι τα όπλα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για πολεμικές επιχειρήσεις, αν και είναι δυνατή η χρήση drones ως αναγνωριστικός εξοπλισμός».

 

Ειδήσεις σήμερα

SDNA και εφημερίδα Πρωταθλητής σε ανοιχτή διαδικτυακή (και όχι μόνο) κόντρα – Τι έγινε με το πρωτοσέλιδο της Τρίτης

Γουάντα Νάρα: Η κυρία Ικάρντι ποζάρει με μαγιό και κόβει την ανάσα (pic)

Είναι τα νήπια που χορεύουν το Madame του Trannos το χειρότερο video που έχεις δει φέτος;

 

Στο μεταξύ, ένα UAV από την Τουρκία πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα Νισύρου