ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Χαστούκι» από το Ανώτατο Δικαστήριο στον Ερντογάν – Απέρριψε το αίτημα απέλασης του νο1 εχθρού του!

Το σουηδικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας να απελαθεί στην Τουρκία ο δημοσιογράφος Μπουλέντ Κενές.
Τουρκία: Το σουηδικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας να απελαθεί στην Τουρκία ο δημοσιογράφος Μπουλέντ Κενές.

Τουρκία: «Δυσάρεστα» είναι τα νέα που έρχονται από το Ανώτατο Δικαστήριο στη Σουηδία για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιας και απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας να απελαθεί ο δημοσιογράφος Μπουλέντ Κενές.

Πρόκειται για κάτι που είχε θέσει ως όρο ο Τούρκος πρόεδρος προκειμένου να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως κρίθηκε, υπάρχουν «πολλά εμπόδια» στην απέλαση του δημοσιογράφου αυτού, επικαλούμενο την πολιτική φύση των κατηγοριών που τον βαρύνουν στην Τουρκία και το καθεστώς του πρόσφυγα που του έχει δοθεί στη Σουηδία, όπου ζει αυτοεξόριστος.

«Υπάρχει επίσης κίνδυνος να διωχθεί λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να εκδοθεί», εξήγησε ο δικαστής Πέτερ Ασπ.

Τουρκία: Ποιος είναι ο Μπουλέντ Κενές

Ο Κενές, πρώην διευθυντής σύνταξης της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Zaman, είχε συλληφθεί το 2015 για ρεπορτάζ του κατά του καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως εκ τούτου χρειάστηκε να φύγει από τη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τις μαζικές διώξεις που ακολούθησαν από τον Τούρκου πρόεδρο να χαρακτηρίζει όποιον θεωρεί αντιφρονούντα ως «Γκιουλενιστή».

Όσον αφορά την υποψία ότι ο Μπουλέντ Κενές έχει εμπλακεί στο κίνημα Γκιουλέν, το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρεί ότι υπάρχουν ήδη εμπόδια στην έκδοση καθώς οι πράξεις που φέρεται ότι διέπραξε δεν ποινικοποιούνται στη Σουηδία.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ