ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Δεν φοβάμαι, Ρετζέπ» – Το μήνυμα της Ακσενέρ για την επίθεση

Χαμός στην Τουρκία λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Τουρκία: «Δεν φοβάμαι, Ρετζέπ» – Το μήνυμα της Ακσενέρ για την επίθεση

Τουρκία: Στόχος ένοπλης επίθεσης έγιναν πριν από μερικές ώρες τα κεντρικά γραφεία του κόμματος İyi της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ενημέρωσε μέσω Twitter ότι ο δράστης συνελήφθη, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία.

Πάντως η Ακσενέρ, σύμμαχος του Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου, υποψηφίου κατά του Ερντoγάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος κρύβεται πίσω από το χτύπημα.

Ιδού τι δήλωσε:

«Μου είπε ότι “δεν κάνεις τα πράγματα σωστά, κυρία” και έγινε έφοδος στο σπίτι μου. Αυτή τη φορά είπε “μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου” και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος μας στην Κωνσταντινούπολη δέχθηκαν πυρά σε δύο σημεία.

Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει “ζούγκλα”. Δεν γίνεται να κυβερνάται από αυτό το φρικτό σύστημα. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί κανείς να εκφοβίσει τα πολιτικά κόμματα 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε.

Αυτό που έγινε είναι μια τεράστια προσβολή για τους ψηφοφόρους. Αγαπητό μου έθνος, αν συνεχίσει αυτό το φρικτό σύστημα, που σήμερα στρέφεται σε εμάς, αύριο θα στραφεί σε εσάς. “Δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ”.

Κυρίες, απευθύνομαι σε εσάς. Έχω δεχθεί κάθε είδους βρισιές, ατιμίες και αηδίες που δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε έναν άνδρα πολιτικό. Επειδή είμαι γυναίκα!

Αν αυτά γίνονται σε μία γυναίκα πολιτικό, καταλαβαίνουμε τι γίνεται στα παιδιά και τις κόρες σας. Αν θέλετε να τελειώσει αυτή η τυραννία, η ατιμία και η αηδία, αγαπητές γυναίκες, στις 14 Μαΐου να ψηφίσετε τη Συμμαχία του Έθνους.

Σε εσάς απευθύνομαι, κύριε Ρετζέπ. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω ζήσει στη διάρκεια της εξουσίας σου. Αλλά αυτές οι μέρες θα περάσουν, πρώτα ο Θεός θα ανατείλει ο ήλιος το πρωί της 15ης Μαΐου.

Σου απομένει 1,5 μήνας, είσαι πολύ εκνευρισμένος. Μόλις κατάλαβες ότι φεύγεις. Αντί να τα βάζεις με τους γλείφτες γύρω σου, προτιμάς να τα βάλεις με εμάς. Δεν υπάρχει φυγή, σου προτείνω να πιεις ένα χαμομήλι».

Χαμός στην Τουρκία

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ