ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δημοσκόπηση σοκ για τον Ερντογάν – «Βουλιάζει» το κόμμα του ενόψει των τουρκικών εκλογών

Μεγάλη πτώση για το κόμμα του Ρετέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσκόπηση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη
Τουρκία: Μεγάλη πτώση για το κόμμα του Ρετέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσκόπηση που έγινε σε κομβικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη

Τουρκία: Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να ποντάρει υπέρ της ρητορικής μίσους κατά της Ελλάδας ώστε να ενισχύσει την εικόνα του κόμματός του, ενόψει των επικείμενων τουρκικών εκλογών, μια δημοσκόπηση έρχεται να τον σοκάρει.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων ORC που διεξήγαγε έρευνα σε δύο κομβικές πόλεις (Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη) η παράταξη του Τούρκου προέδρου παρουσιάζει μεγάλη πτώση.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στην έρευνα,  κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Αν γίνονταν εκλογές στην Τουρκία αυτή την Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» Όσο για τα αποτελέσματα;

Στην Κωνσταντινούπολη το κόμμα του Ερντογάν δείχνει μεγάλη πτώση 10+ μονάδων, επίσης μεγάλη πτώση έχει το κόμμα του ακροδεξιού εταίρου του Ερντογάν, του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μικρή άνοδο παρουσιάζουν το ΛΡΚ του Κιλιτσντάρογλου και το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ. Σημαντική πτώση φαίνεται να παρουσιάζει το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Στη Σμύρνη, πρώτο έρχεται το ΛΡΚ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μεγάλη διαφορά, ενώ το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει σημαντικές απώλειες όπως και το κόμμα του Μπαχτσελί σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2018. Άνοδο παρουσιάζει το Καλό Κόμμα και πτώση το φιλοκουρδικό κόμμα.

Δείτε παρακάτω τη σχετική δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Τουρκία που θα γίνουν το 2023

Τουρκία: Μεγάλη πτώση για το κόμμα του Ρετέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσκόπηση που έγινε σε κομβικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ