ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έφτασε θαλάσσιο σαλιγκάρι απέναντι από την Κω που μπορεί να σκοτώσει 30 άτομα

Ένα από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στη γη, το σαλιγκάρι κώνος εθεάθη στις ακτές της Τουρκίας, απέναντι από την Κω.
Τουρκία: Έφτασε θαλάσσιο σαλιγκάρι απέναντι από την Κω που μπορεί να σκοτώσει 30 άτομα

Μπορεί να θεωρούμε θα σαλιγκάρια ένα ζώο άκακο και συμπαθητικό, όχι όμως το σαλιγκάρι κώνος που θεωρείται δικαίως ως ένα από τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα του πλανήτη! Κι ενώ τα σαλιγκάρια κώνοι είναι άφθονα κυρίως στα περισσότερα τροπικά νερά, πλέον εθεάθησαν και στην Τουρκία, ακριβώς απέναντι από την Κώ!

Μετά τα ψάρια – μπαλόνι και λιοντάρι τα οποία είναι επιβλαβή για τη θαλάσσια ζωή, τα ψάρια κώνου, έρχονται τώρα να απειλήσουν και ανθρώπινες ζωές!  Το σαλιγκάρι – κώνος αν και μικρότερο από ένα φλιτζάνι τσαγιού, τρομάζει καθώς είναι ικανό να σκοτώσει μέχρι και 30 ανθρώπους με ένα μόνο άγγιγμα!

Τουρκία: Πιάστηκε σε δίχτυα ψαράδων στη Μαρμαρίδα

Οπως γράφει η τουρκική «Haberler.com» το συγκεκριμένο είδος σαλιγκαριού εντοπίστηκε στις ακτές της Μούγλα και συγκεκριμένα πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Μαρμαρίδα

Η εμφάνιση του σαλιγκαριού κώνος, που συνήθως ζει στα ρηχά των ακτών της Αυστραλίας, αναγκάζει τους Τούρκους επιστήμονες να μελετούν το είδος άμεσα. Συγκεκριμένα η Αλιευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Muğla Sıtkı Koçman ξεκίνησε επείγουσες μελέτες για αυτό το είδος, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Τουρκία. Στόχος είναι να απαντηθεί γιατί το συγκεκριμένο σαλιγκάρι έφτασε στην χώρα και γενικότερα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναδένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Τα σαλιγκάρια κώνοι είναι άφθονα στα περισσότερα τροπικά νερά, ειδικά γύρω από κοραλλιογενείς υφάλους. Χωρίζονται σε δεκάδες διαφορετικά είδη, καθένα από τα οποία παράγει το δικό του κοκτέιλ νευροτοξινών, με το οποίο σκοτώνει μαλάκια, σκουλήκια, ακόμα και μικρά ψάρια.

Επίσης είναι γνωστό και ως «κώνος ο γεωγράφος». Πρόκειται για ένα ένα αρπακτικό θαλάσσιο σαλιγκάρι που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους κολυμβητών και ψαράδων. Αυτό που κάνει απλά είναι να απελευθερώνει στο νερό μια μορφή ινσουλίνης που προκαλεί στο θύμα υπογλυκαιμικό σοκ.

Αρκετά είδη κυριολεκτικά καμακώνουν τα θύματά τους εκτοξεύοντας ένα μυτερό, τροποποιημένο δόντι. Άλλοι κώνοι, όπως ο επικίνδυνος Conus geographus, πιστεύεται ότι απελευθερώνουν δηλητήρια στο νερό με τα οποία μουδιάζουν ή σκοτώνουν τη λεία τους από μακριά. Αν χρειαστεί, την τσιμπούν με το “καμάκι” τους καθώς την καταπίνουν.

Ένα από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στη γη, το σαλιγκάρι κώνος εθεάθη στις ακτές της Τουρκίας, απέναντι από την Κω. Σκοτώνει ως και 30 ανθρώπους.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.