Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία με πολίτες να λένε ότι κοντεύουν να καταντήσουν ζητιάνοι από την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία με πολίτες να λένε ότι κοντεύουν να καταντήσουν ζητιάνοι.

Τουρκία: Την ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδιαφέρεται κυρίως για το πως θα επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο, οι Τούρκοι πολίτες δηλώνουν απεγνωσμένοι για την οικονομία της χώρας.

Όπως διαβάσατε στο Sportime η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει αναγκάσει σούπερ μάρκετ στην Τουρκία ακόμη και να βάλουν λουκέτα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το βρεφικό γάλα.

Έτσι εκατομμύρια πολίτες στην Τουρκία προσεγγίζουν τα όρια της φτώχειας και μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να πουν δημοσίως ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη ζητιανιά!

Τις κραυγές αγωνίας στην γειτονική χώρα κατέγραψε τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο προφανώς ο Ερντογάν δεν είχε επιρροή. Έτσι βγήκε στον «αέρα» η πραγματική αλήθεια για την δραματική κατάσταση στα οικονομικά της τουρκικής οικονομίας.

«Έχω  πάθει σοκ. Την περασμένη εβδομάδα αυτά τα αβγά ήταν 14 λίρες, τώρα ανέβηκαν στις 16 λίρες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αυξήσεις 3, 4, 5 λίρες. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτό; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά μια Τουρκάλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος όσα είπε μια άλλη πολίτης: «Τι είναι αυτό; Tι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν κατηγορούμε τον Ερντογάν όμως. Tι συνέβη και η οικονομία πήγε τόσο χάλια; Έχω τρία παιδιά, το μικρότερο 4 ετών και αναγκάζομαι να το κλειδώνω και να το αφήνω μόνο του για να πηγαίνω να εργαστώ στα σπίτια. Δεν έχω κανέναν!!».

«Τι θα κάνουμε δεν θέλω να ζητιανεύω…», είπε ψελλίζοντας σχεδόν μία άλλη γυναίκα.

Να πούμε ότι οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης ανεβαίνουν καθημερινά και μάλιστα τον Ιανουάριο η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη. Κι αυτό καθώς τότε θα εφαρμοστούν οι τιμές του νέους έτους, του 2022 δηλαδή.

Δείτε παρακάτω όσα είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης

Εξάλλου το τουρκικό δίκτυο «Haber» ασχολήθηκε και με την Ελλάδα και την αμυντική ενίσχυσή της μετά τις συμφωνίες με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και την Κύπρο:

Oι ΗΠΑ πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική μεταφορά δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Άλλο ένα στρατιωτικό μεταγωγικό πλοίο έφτασε στην Αλεξανδρούπολη. Έγιναν διαδηλώσεις κάποιων που εναντιώνονται στην παρουσία των ΗΠΑ και έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Επιπλέον, η Ελλάδα άρχισε να στέλνει στρατιώτες στα τουρκικά χωριά της Δυτικής Θράκης, σχολίαζαν μεταξύ άλλων οι Τούρκοι.