Τουρκία: Λάδι από τσάι σαν ελαιόλαδο - Ξεκίνησαν την παραγωγή

Στην Τουρκία βρήκαν λάδι από τσάι που μοιάζει σαν ελαιόλαδο και ξεκίνησαν την παραγωγή του!

Έλαιο ποιότητας ελαιόλαδου , που λαμβάνεται από σπόρους τσαγιού και χρησιμοποιείται στη μαγειρική στις χώρες της Άπω Ανατολής, λαμβάνεται στην Τουρκία σε μια είδηση που έχει προκαλέσει ανακούφιση στην χώρα του Ταγίπ Ερντογάν.

Το συγκεκριμένο λάδι, παράγεται σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία, η Σρι Λάνκα και η Ινδονησία, όπου καλλιεργείται το τσάι, και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών και τροφίμων.

Το σπορέλαιο ελήφθη ως αποτέλεσμα μελετών που πραγματοποιήθηκαν από την Caykur στην Τουρκία. Οι σπόροι που προέκυψαν από φυτά τσαγιού που καλλιεργήθηκαν στο Ρίζε, την Τραπεζούντα, το Αρτβίν και το Γκιρεσούν στην περιοχή της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας μετατράπηκαν σε λάδι περνώντας από ένα ειδικό μηχάνημα.

Τουρκία: Λάδι από τσάι σαν ελαιόλαδο - Ξεκίνησαν την παραγωγή

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη χρήση αυτού του λαδιού υψηλής ποιότητας στον τομέα των καλλυντικών και των τροφίμων καθώς μια από τις ιδιότητες του, είναι έχει γρήγορη απορρόφηση από το ανθρώπινο δέρμα.

Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής της Caykur Γιουσούφ Αλίμ ανακοίνωσε γεμάτος ικανοποίηση την παραγωγή αυτού του ελαίου, τονίζοντας πως οι κόποι της εταιρείας αποδίδουν καρπούς.

Φυσικά η είδηση αυτή αντιμετωπίστηκε με τεράστια ικανοποίηση από του τουρκικό λαό που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ταλαιπωρηθεί από τα οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πτώση της λίρας.

Πλέον ακόμη και τα βασικά υλικά αγαθά είναι πανάκριβα και δυσεύρετα, όπως το ψωμί και το λάδι, με την είδηση πως ένα πιο φθηνό λάδι μπορεί να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο φαντάζει βάλσαμο για τους Τούρκους πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός ότι πολλά σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία βάζουν αντικλεπτικά στο ηλιέλαιο για να μην κλέβουν τα μπουκάλια!

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο