Τουρκία-Μονή της χώρας: Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, οι Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν το συμβολισμό της απόφασης του Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί -ψευδώς- ότι η Ελλάδα έχει μετατρέψει σε εκκλησίες τα τουρκικά τζαμιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έκανε λόγο για θλιβερή εξέλιξη: «Πρόκειται για θλιβερή εξέλιξη για τον ίδιο τον τουρκικό λαό που από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους έκανε τόσο αγώνα για να πετύχει μια θέση διεθνώς που δεν θα έχει σχέση με σφαγές και κατακτήσεις, αλλά με δημιουργία και πρόοδο».

«Με αυτές τις “ηρωικές” πρωτοβουλίες προάγεται η μισαλλοδοξία, ο θρησκευτικός φανατισμός και η εθνικιστική ιδεολογία, ενώ ταυτόχρονα ναρκοθετείται η ειρηνική συνύπαρξη που αποτελεί επιδίωξη όλων των θρησκειών», είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

Εξάλλου, κατά της UNESCO που όπως φαίνεται δεν μπορεί να προστατέψει τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που έχει υπό την αιγίδα της, τάχθηκε η εκκλησία της Κύπρου και συγκεκριμένα Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Τουρκία-Μονή της χώρας: Δείτε το ρεπορτάζ με τις νέες προκλήσεις και παράνομες ενέργειες των Τούρκων