Η μεγάλη ανησυχία στην Τουρκία έχει προεκτάσεις μέχρι την Αυστρία!

Η μεγάλη ανησυχία στην Τουρκία έχει προεκτάσεις μέχρι την Αυστρία!

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι δηλώσεις των ειδικών για τον μεγάλο σεισμό που περιμένουν στον Μαρμαρά.

Η τελευταία εξ αυτών προήλθε από την Αϊσούν Αϊκάν, μέλος του Επιμελητηρίου των Γεωλόγων Μηχανικών της ευρύτερης περιοχής και αρμόδια για την επαρχία Μπαλίκεσιρ.

Μίλησε με αφορμή τη συμπλήρωση 22 ετών από τον σεισμό στο Ντούζτζε.

Αρχικά, δήλωσε ότι υπάρχουν 500 ενεργά ρήγματα που μπορούν να προκαλέσουν δονήσεις μεγέθους 5,5 βαθμών σε ολόκληρη την Τουρκία.

Αναφορικά με τον μεγάλο σεισμό που αναμένεται στον Μαρμαρά, τόνισε: «Δεν θα περιμένει 60 χρόνια, ο χρόνος τρέχει εναντίον μας. Στατιστικά, γίνεται ένας μεγάλος σεισμός κάθε 7 χρόνια στη χώρα μας και μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ γύρω από τον Μαρμαρά κάθε 50 χρόνια. Επομένως, δεν θα εκπλαγούμε».

Επίσης, η Αϊκάν προειδοποίησε ότι ο αριθμός των πόλεων με ενεργά ρήγματα που διέρχονται από την πόλη έχει αυξηθεί σε 24.

Μπαλίκεσιρ, Κοτζάελι, Προύσα, Μπολού, Σαγγάριο, Μανίσα, Σμύρνη, Αϊδίνιο, Μούγλα, Ντενιζλί, Μπουρντούρ, Κιουτάχεια, Εσκισεχίρ, Ικόνιο, Αξάρι, Τοκάτ, Καϊσέρι, Οσμανίγε, Χατάι, Καχραμανμαράς, Ερζερούμ, Ερζινκάν, Χακάρι και Μπίνγκολ.

Αυτές είναι οι πόλεις που κινδυνεύουν περισσότερο από τους σεισμούς.

Σεισμός από την Τουρκία μέχρι την Αυστρία!

Παράλληλα, η Αϊκάν αναφέρθηκε στον σεισμό του Ντούζτζε στις 12 Νοεμβρίου 1999,

«Χάσαμε 845 ανθρώπους στις 12 Νοεμβρίου 1999 στο Duzce και είχαμε περίπου 2.700 τραυματίες. Κάπου 15.000 κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Έχουν περάσει 22 χρόνια μετά τον σεισμό των 7.2 Ρίχτερ. Πολλές πόλεις της Τουρκίας βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση.

Πρέπει να εργαστούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καταστροφής. Να αποφευχθούν οι απώλειες ζωών και οι οικονομικές ζημιές.

Υπάρχουν πολύ παλιά ιστορικά κτίρια, έχουμε παλιές συνοικίες, υπάρχουν παράνομες κατασκευές.

Επομένως, δεν είναι σωστό να πούμε ότι οι κατασκευές εδώ είναι έτοιμες για σεισμούς», είπε μεταξύ άλλων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Επίσης, αν παρατηρήσει κανείς τη σεισμική δραστηριότητα στη Βόρεια Ανατολία, θα διαπιστώσει κάτι σοκαριστικό.

Ο σεισμός του 1766 έγινε αισθητός από την Αυστρία μέχρι την Ιταλία και προκάλεσε καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή του Μαρμαρά!

Ανατριχιαστικό σενάριο και μόνο στη σκέψη.