ΚΟΣΜΟΣ

Τα σκυλιά έφεραν πιο κοντά την Τουρκία με το Μεξικό – Η χαριτωμένη ανταπόδοση

Η Τουρκία εξέφρασε την ελπίδα ότι το κουτάβι θα «συνεχίσει την παράδοση» του γενναίου Proteo
Τα σκυλιά έφεραν πιο κοντά την Τουρκία με το Μεξικό – Η χαριτωμένη ανταπόδοση

Ένα μικρό λυκόσκυλο κατέφθασε στο Μεξικό από την Τουρκία εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που έδωσαν τα σκυλιά έρευνας και διάσωσης, έπειτα από τον σεισμό του Φεβρουαρίου.

Η Άγκυρα εξέφρασε την ελπίδα ότι το κουτάβι θα «συνεχίσει την παράδοση» του Proteo, ενός μεξικανικού σκύλου διάσωσης που πέθανε κατά τη διάρκεια των ερευνών για επιζώντες.

Το Μεξικό υπογράμμισε ότι το δώρο της Τουρκίας απέδειξε πως «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν γνωρίζει όρια ή σύνορα».

Ο μικρός σκύλος δεν έχει λάβει ακόμη κάποιο όνομα.

Το Υπουργείο Άμυνας του Μεξικού, το οποίο εκπαιδεύει σκύλους έρευνας και διάσωσης για τις αποστολές τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν για ένα από τα παρακάτω ονόματα.

Το πρώτο είναι Proteo II, το δεύτερο Arkadaş (στα τουρκικά σημαίνει «φίλος») και το τρίτο Yardim (στα τουρκικά σημαίνει «βοήθεια»).

Επίσης, στον λογαριασμό του στο Twitter, το Υπουργείο είχε ένα link, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν την πτήση που το μετέφερε στην Πόλη του Μεξικού από την Κωνσταντινούπολη.

Το Μεξικό, μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα, διαθέτει ομάδες πολιτών και στρατιωτικών με μονάδες σκύλων που ειδικεύονται στην αναζήτηση επιζώντων όταν ξεσπούν καταστροφές.

Τα σκυλιά κέρδισαν τις καρδιές πολλών ντόπιων όταν έσωσαν πολλές ζωές, έπειτα από τον σεισμό του 2017 που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Όταν η Τουρκία και η Συρία επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου, το Μεξικό ανέπτυξε γρήγορα ομάδες με σκύλους διάσωσης για να βοηθήσουν στον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα ερείπια.

Ο γενναίος Proteo που έσωσε πολλές ζωές, προτού χάσει τη δική του στην Τουρκία:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>