Τουρκία: Καταστάσεις ζούγκλας και πάλι στην τουρκική Βουλή, αυτή τη φορά με «πρωταγωνίστριες» γυναίκες βουλευτές που πλακώθηκαν στο ξύλο.

Καταστάσεις ζούγκλας και πάλι στην τουρκική Βουλή, αυτή τη φορά με αρνητικές πρωταγωνίστριες γυναίκες βουλευτές!

Τουρκία: Η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας και η αλαζονική συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν προκαλέσει μια έκρυθμη κατάσταση στην γειτονική χώρα.

Πλέον είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν εντάσεις στην τουρκική βουλή σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι βουλευτές να έρχονται ακόμη και στα χέρια.

Στο τελευταίο τέτοιο περιστατικό μάλιστα το ξύλο που έπεσε δεν ήταν μεταξύ αντρών, αλλά γυναικών! Η κατάσταση ξέφυγε όταν η συζήτηση έφτασε στον προϋπολογισμό της χώρας!

Η Βουλή μετατράπηκε σε ρινγκ, με μαλλιοτραβήγματα, μαντίλες να… εκτοξεύονται και τους άνδρες βουλευτές να δίνουν εν τέλει τη λύση καθώς η επέμβασή τους ηρέμησε τα πνεύματα.

Να σημειώσουμε ότι η τουρκική λίρα να βρέθηκε σήμερα (Παρασκευή 17/12/2021) σε νέο ιστορικό ρεκόρ, κάνοντας ακόμα πιο ακριβά τα είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα 1 δολάριο ισούται πλέον με 16.70 λίρες, μία μέρα μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια στο 14%, αλλά και την απόλυση- με εντολή Ερντογάν- δύο Υφυπουργών Οικονομικών.

Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του οργισμένου προς το πρόσωπό του τουρκικού λαού, ο 68χρονος πρόεδρος ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50%.

Βάσει όμως της σημερινής ισοτιμίας, ο βασικός μισθός στην Τουρκία αυξήθηκε στα μόλις 240 ευρώ. Μάλιστα ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποιεί πως δεν αποκλείεται η Τουρκία να αντιμετωπίσει ακόμη κι επισιτιστική κρίση το προσεχές καλοκαίρι!

Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόεδρος στο «Κόμμα του μέλλοντος» εξηγεί πως η κατώτατος μισθός δεν αυξήθηκε, αλλά στην ουσία μειώθηκε αν λάβει κανείς υπόψιν την υποτίμηση της λίρας. Έτσι όπως είπε ο κατώτατος μισθός από τα 385 δολάρια που βρισκόταν, σήμερα έπεσε στα 275.

Την ίδια ώρα σχολείο στη Νοτιοανατολική πλευρά της χώρας πουλά… μισό κουλούρι στους μαθητές γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ολόκληρο!

Στο μεταξύ η Γερμανία εξοπλίζει τα τουρκικά Bayraktar κρυφά! 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από το Open TV