Ομάδα Τούρκων μαθητών τρύπησαν την αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό.

Ομάδα Τούρκων μαθητών βεβήλωσε την αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό.

ΤουρκίαΚεμάλ Ατατούρκ ή αλλιώς «πατέρας των Τούρκων». Η γείτονας χώρα τον μνημονεύει με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και όπως είναι λογικό κάθε είδους βεβήλωση της μνήμης του προκαλεί… ντόρο.

Όπως αναφέρει λοιπόν το birgun.net, ομάδα μαθητών τρύπησε με ένα κοπτικό εργαλείο την αφίσα του σε ιστορικό λύκειο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα από την επαρχιακή Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, ορίστηκε επιθεωρητής για τη διεξοδική διερεύνηση του θέματος και τη διενέργεια της διαδικασίας εξέτασης/ανακρίσεως.

«To αποτέλεσμα αυτού του εκπαιδευτικού συστήματος είναι μια γενιά που δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, μια νεολαία που μπορεί να προσβάλει τον ιδρυτικό της ηγέτη με αυτόν τον τρόπο. Αυτές οι εικόνες οδηγούν την κοινωνία σε μίσος. Θα πρέπει να επιβληθούν οι απαραίτητες διοικητικές και νομικές κυρώσεις σε αυτόν τον μαθητή και στους γονείς για τους οποίο είναι υπεύθυνοι», δήλωσε η Işık Özkefeli, πρόεδρος του Παραρτήματος ADD Samsun Dr.