Το ηλιέλαιο στην Τουρκία έχει ακριβύνει τόσο πολύ που κάποια σούπερ μάρκετ του βάζουν ακόμα και αντικλεπτικά ώστε να αποτραπεί πιθανή κλοπή.

Μετά το βρεφικό γάλα, τα καταστήματα στην Τουρκία βάζουν αντικλεπτικά και στο ηλιέλαιο!

Η ακρίβεια στην Τουρκία «καλπάζει», με εκατομμύρια Τούρκους πολίτες να είναι στα όρια τις «φτώχειας». Πρόσφατα διαβάσατε στο Sportime ότι τα σούπερ μάρκετ βάζουν αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή κλοπή!

Αυτό το «τραγελαφικό» γεγονός συμβαίνει και σε άλλο είδος πρώτης ανάγκης, το ηλιέλαιο!  Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της «milligazete», το οποίο αναφέρει ότι πλέον στην γειτονική χώρα τα 5 λίτρα ηλιέλαιο κοστίζει 100 λίρες Τουρκίας, δηλαδή 9 ευρώ!

Άλλωστε διαβάσατε στο Sportime για την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, την ώρα που πολίτες της γειτονικής χώρας δηλώνουν ευθαρσώς στα ΜΜΕ ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από το να καταντήσουν ζητιάνοι!

«Έχω  πάθει σοκ. Την περασμένη εβδομάδα αυτά τα αβγά ήταν 14 λίρες, τώρα ανέβηκαν στις 16 λίρες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αυξήσεις 3, 4, 5 λίρες. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτό; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά μια πολίτης στην Τουρκία.

Στο ίδιο μήκος κύματος όσα είπε μια άλλη πολίτης: «Τι είναι αυτό; Tι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν κατηγορούμε τον Ερντογάν όμως. Tι συνέβη και η οικονομία πήγε τόσο χάλια; Έχω τρία παιδιά, το μικρότερο 4 ετών και αναγκάζομαι να το κλειδώνω και να το αφήνω μόνο του για να πηγαίνω να εργαστώ στα σπίτια. Δεν έχω κανέναν!!».

«Τι θα κάνουμε δεν θέλω να ζητιανεύω…», είπε ψελλίζοντας σχεδόν μία άλλη γυναίκα.

Πάντως την ώρα που ο χαμός στην Τουρκία, λόγω της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης μαίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στον κόσμο του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, βλέπει τους πολίτες του να μην μπορούν κάποιοι να αγοράσουν ούτε ψωμί, αλλά αυτός στοχεύει σε άλλα θέματα.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε ένα διαφημιστικό, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις, στο οποίο αναφέρεται στα έργα που έχει κάνει η κυβέρνηση του.

Ένα από αυτά, ήταν φυσικά και η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί,