Τουρκία: Βρήκαν ψάρι οι Τούρκοι που δίνει αυγά χρυσάφι

Στην Τουρκία βρήκαν ψάρι του οποίου το χαβιάρι αξίζει χρυσάφι!

Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκαν ψαράδες από την Τουρκία καθώς εντόπισαν ένα ψάρι που δίνει που κοστίζουν μια περιουσία.

Ο λόγος για τον Σιβηρικό οξύρρυγχο (Siberian Sturgeon) που εθεάθη πρόσφατα στη λίμνη Keban Dam και το οποίοι πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά που όπως αργότερα δήλωσε, είναι κάτι που του συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ο ψαράς Celal Bag, ο οποίος έριξε ένα δίχτυ στη λίμνη τις πρώτες πρωινές ώρες, κατάλαβε ότι υπήρχε μέσα σε αυτό ένα ψάρι που δεν είχε δει ποτέ του.

Τουρκία: Βρήκαν ψάρι οι Τούρκοι που δίνει αυγά χρυσάφι

Ο ίδιος μάλιστα παρότι αρκετά έμπειρος ψαράς, δήλωσε στο «yenisafak.com» έκπληκτος από την λεία του, καθώς αργότερα έμαθε και ο ίδιος πως το συγκεκριμένο ψάρι είναι ικανό να δώσει χαβιάρι που ισούται με χρυσάφι.

Μάλιστα στους ανθρώπους του χώρου είναι γνωστό ότι το χαβιάρι του οξύρρυγχου της Σιβηρίας βρίσκει αγοραστές έως και για 20 εκατομμύρια λίρες ανάλογα με το βάρος του.

Τουρκία: Βρήκαν ψάρι οι Τούρκοι που δίνει αυγά χρυσάφι

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι πως ο Σιβηρικός οξύρρυγχος βρέθηκε στα Τουρκικά ύδατα καθώς πλέον είναι δύο τα περιστατικά των ψαράδων που εντόπισαν το συγκεκριμένο είδος ψαριού.

Τουρκία: Βρήκαν ψάρι οι Τούρκοι που δίνει αυγά χρυσάφι

Βέβαια, το ψάρι αυτό αποτελεί είδος πολυτελείας και φυσικά είναι απλησίαστο για τους περισσότερους Τούρκους πολίτες που βιώνουν την φτώχεια η οποία έχει χτυπήσει την Τουρκία και έχει φέρει τον Ερντογάν πολύ κοντά στο να απωλέσει την καρέκλα του μετά από πολλά χρόνια.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που κάποιο ψάρι απασχολεί την Τουρκία, μετά από το δηλητηριώδες που τρώνε οι Τούρκοι σαν τρελοί.