ΚΟΣΜΟΣ

Τζούλιαν Ασάνζ: Το Εκουαδόρ του «έκοψε» το ίντερνετ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, χαρακτήρισε τον Ασάνζ, τον ιδρυτή των wikileaks, «άθλιο μικρό σκουλήκι» και τον κάλεσε να παραδοθεί.
Τζούλιαν Ασάνζ: Το Εκουαδόρ του «έκοψε» το ίντερνετ

Ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ έλαβε άσυλο το 2012 από την πρεσβεία του Εκουαδόρ, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα, ενώ πριν από αυτό διέμενε στο Λονδίνο προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που ο ίδιος αρνιόταν και αρνείται κατηγορηματικά.

Οι κατηγορίες πλέον έχουν αποσυρθεί όμως ο ίδιος φοβάται πως θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για την υπόθεση των wikileaks και έτσι παραμένει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ.

Ωστόσο η πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου διαμένει έλαβε μία απόφαση να «κόψει» στον Ασάνζ την πρόσβαση στο διαδίκτυο, προκειμένου να μην μπορεί να επέμβει «σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών» όπως ανακοινώθηκε από το Εκουαδόρ.

Ο Ασάνζ, πριν από λίγες μέρες είχε εκφράσει αντιρρήσεις για την ενοχοποίηση της Μόσχας για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του, ενώ είχε κρίνει αρνητικά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας και ακόμη 20 χωρών να λάβουν μέτρα κατά της Μόσχας.

Η απάντηση ωστόσο δεν άργησε να έρθει μέσω Twitter από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος χαρακτήρισε «άθλιο μικρό σκουλήκι» και υποστήριξε πως πρέπει να παραδοθεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζούλιαν Ασάνζ: Το Εκουαδόρ του «έκοψε» το ίντερνετ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.