ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έδωσε εντολή – Με πολιτικά ρούχα στην κηδεία του Φίλιππου

Ένα μείζον ζήτημα προέκυψε αναφορικά με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου κι αφορούσε στο ντύσιμο.
Βασίλισσα Ελισάβετ: Έδωσε εντολή – Με πολιτικά ρούχα στην κηδεία του Φίλιππου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα μείζον ζήτημα προέκυψε αναφορικά με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου κι αφορούσε στο ντύσιμο.

Συγκεκριμένα αν θα εμφανιστούν σε αυτήν ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου με στρατιωτικές στολές, καθώς οι δύο πρίγκιπες έχουν χάσει αυτό το προνόμιο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να λύσει το ζήτημα με έναν πρωτοφανή τρόπο: Αποφάσισε να μην φορέσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στρατιωτική στολή, ώστε να παρουσιάσουν ένα ενιαίο οικογενειακό μέτωπο και να μην έλθουν σε δύσκολη θέση οι δύο «έκπτωτοι» πρίγκιπες.

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ζήτησε να φορέσει στρατιωτική στολή στην κηδεία του παππού του και μάλιστα την ίδια που φορούσε στο γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν, βάσει των κανονισμών οι οποίοι διέπουν τις δημόσιες εμφανίσεις της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τους επίσημους στρατιωτικούς τίτλους του αφότου εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε στις ΗΠΑ, θα ήταν ο μόνος ανώτερος βασιλικός που δε θα φορούσε στολή.

Το ζήτημα επιδεινώθηκε όταν ο πρίγκιπας Άντριου ζήτησε κι αυτός με τη σειρά του, να φορέσει την στολή του ναυάρχου, μια θέση που έχει χάσει μετά την αποχώρησή του από τα δημόσια καθήκοντα στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν.

Η Ελισάβετ αποφάσισε ότι για να διατηρηθεί η οικογενειακή ενότητα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε δημόσια ταπείνωση για τον Χάρι και τον Άντριου, όλοι θα φοράνε τα ίδια: παλτό και μαύρες γραβάτες για τους άνδρες και απλά μαύρα ρούχα για τις γυναίκες.

Είναι η δεύτερη φορά που, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε θα φορέσουν στρατιωτικές στολές στην κηδεία ενός μονάρχη ή του συζύγου του.

Ακόμη και αν η Ελισάβετ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να προστατεύσει τη δημόσια εικόνα της μοναρχίας, από κάποιους η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μια απόπειρα επιδιόρθωσης των πληγωμένων οικογενειακών σχέσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στο χάσμα μεταξύ του Χάρι και του μεγαλύτερου αδερφού του, Ουίλιαμ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>