Βayraktar: Συνεχίζεται η πανωλεθρία για τα τουρκικά drone - Αλλο ένα καταρρίφθηκε

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στερούνται σχεδόν πλήρως της δυνατότητας αναγνώρισης και χτυπήματος με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα;

Βayraktar: Συνεχίζεται η πανωλεθρία για τα τουρκικά drone στην Ουκρανία αφού άλλο ένα καταρρίφθηκε χθες από τους Ρώσους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ρωσικά μαχητικά και συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι ουκρανικά drones, συμπεριλαμβανομένου ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB2 πολλαπλών χρήσεων, σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

«Αυτό υποδηλώνει ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει με επιτυχία τον εναέριο χώρο σε ολόκληρη την περιοχή και ανταποκρίνεται άμεσα σε τυχόν απειλές», σημειώνεται.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το γεγονός σε ποιες περιοχές καταστράφηκαν τα drones, ωστόσο, τα αναπτυγμένα ρωσικά συστήματα ραντάρ παρέχουν την ευκαιρία ακόμη και να εντοπίσουν μικρά drones που έχουν καταστραφεί επιτυχώς στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, παρά τις σημαντικές απώλειες των ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Bayraktar TB2, η Ουκρανία διαθέτει αυξανόμενο αριθμό drones, κάτι που διευκολύνεται από την προμήθεια drones από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στερούνται σχεδόν πλήρως της δυνατότητας αναγνώρισης και χτυπήματος με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ενώ η πολεμική αεροπορία της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει σχεδόν τελείως απενεργοποιηθεί.

Τουλάχιστον 24 UAV Bayraktar TB2 καταρρίφθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας, υποστηρίζουν οι Ρώσοι ενώ γίνεται λόγος και για Τούρκους χειριστές drone που έχουν φτάσει στην Ουκρανία.

Βayraktar: Συνεχίζεται η πανωλεθρία για τα τουρκικά drone – Αλλο ένα καταρρίφθηκε

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Έχουν ρίξει 24 τουρκικά drone oι Ρώσοι – Βγήκαν και οι πρώτες φωτογραφίες

Πολεμικό Ναυτικό: Παμε για Gowind και πώς οι ισραηλινές κορβέτες μπαίνουν δυναμικά