Βayraktar: Τέλος άλλα οκτώ τουρκικά drone στην Ουκρανία

Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη είδηση τότε απλά η ουκρανική αεροπορία και τα Bayraktar θα έχoυν πάψει να υφίσταται.

Βayraktar: Τέλος άλλα οκτώ τουρκικά drone στην Ουκρανία και πέντε ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη σε μόλις μία ημέρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία υπέστη σοβαρές απώλειες την Κυριακή, καθώς έχασε πέντε μαχητικά αεροσκάφη και οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2.

Αναφέρθηκε επίσης η καταστροφή δύο ουκρανικών πολεμικών ελικοπτέρων Mi-24.

Να σημειωθεί, γράφει το πρακτορείο Avia.pro, πως το ουκρανικό αεροδρόμιο της Βίννιτσα, το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας πριν από περίπου μία ημέρα, ήταν ίσως το τελευταίο λειτουργικό αεροδρόμιο για τα ουκρανικά μαχητικά και drone.

Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη είδηση τότε απλά η ουκρανική αεροπορία θα έχει πάψει να υφίσταται.

Η μόνη αντίδραση των Ουκρανών είναι πλέον να πετούν μαχητικά από αεροδρόμια γειτονικών χωρών, όμως κάτι τέτοιο θα έβαζε τις συγκεκριμένες χώρες σε πόλεμο με την Τουρκία.

Tην ίδια ώρα ένα νέο ΣΟΚ περίμενε την Ευρώπη αναφορικά με την Ρωσία, αφού άφησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους με ανοιχτό το στόμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ τάχθηκε κατά της επιβολής εμπάργκο στην αγορά ρωσικού πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου.

Το ΣΟΚ ήρθε όταν δικαιολόγησε την άποψή του ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ, καθώς όπως είπε είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί εναλλακτική λύση στο ρωσικό πετρέλαίο, άνθρακα και φυσικό αέριο.

Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία είναι αδύνατο να μετατραπεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και η Γερμανία ως ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν μπορεί να… παίξει.

Βayraktar: Τέλος άλλα οκτώ τουρκικά drone στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η Ουκρανία άνοιξε τα… μάτια στους Έλληνες με τα NLAW

Oυκρανία: Νέο ΣΟΚ για την Ευρώπη – Τους άφησε με ανοιχτό το στόμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών