Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει πυρηνικές δοκιμές

Για τη Βόρεια Κορέα τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων, εξασφάλισαν, όπως ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τόσο στρατηγική σταθερότητα αλλά και ειρήνη, άρα δεν κρίνεται πλέον απαραίτητο να πραγματοποιούνται περαιτέρω δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Η ιστορική απόφαση που έλαβε ο  ανώτατος ηγέτης της Κορέας, το Σάββατο 21 Απριλίου,αναγνωρίστηκε από Ουάσινγκτον και  Σεούλ, ωστόσο το Τόκιο την έκρινε ανεπαρκή.
«Από τις 21 Απριλίου 2018, οι πυρηνικές δοκιμές και οι δοκιμές των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων θα τερματιστούν», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κορέας (WPK), και συνέχισε λέγοντας:

«Δεδομένου ότι το πυρηνικό κέντρο δοκιμών της Βόρειας Κορέας έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, θα κλείσει προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της αναστολής πυρηνικών δοκιμών».

Ανακοινώνοντας τη νέα πορεία της χώρας, το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα «δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα, εκτός εάν υπάρχει πυρηνική απειλή ή πυρηνική πρόκληση στη χώρα και σε καμία περίπτωση δεν θα πολλαπλασιάσουμε πυρηνικά όπλα και πυρηνική τεχνολογία».

Στην ανακοίνωση, η Βόρεια Κορέα σημείωσε ότι η «αναστολή των πυρηνικών δοκιμών είναι μια σημαντική διαδικασία για τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό».

Ως εκ τούτου, η Βόρεια Κορέα είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε διεθνείς προσπάθειες αποπυρηνικοποίησης.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο