Βράχος με ρόδες και κάμερα για την προστασία των Ρώσων

Ο... κατασκοπευτικός βράχος μπορεί να ελεγχθεί από έως και δύο χιλιόμετρα μακριά.

Βράχος με ρόδες και κάμερα για την προστασία των Ρώσων έγινε επίδειξη στο ρωσικό στρατιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το TV Zvezda, τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ρώσοι έφτιαξαν έναν βράχο «κατάσκοπο», εξοπλισμένο με μικρόφωνο και κάμερα τύπου περισκοπίου ο οποίος μάλιστα κινείται κιόλας.

Ο… κατασκοπευτικός βράχος μπορεί να ελεγχθεί από έως και δύο χιλιόμετρα μακριά.

Στο βίντεο φαίνεται ο βράχος να προχωρά μέσα από ένα χιονισμένο χωράφι πριν αποκαλυφθεί η κάμερά του.

Η συγκεκριμένη συσκευή επιτήρησης μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση αναμονής για έως και 24 ώρες.

Ο κατασκοπευτικός βράχος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το TV Zvezda, για να κατασκοπεύει τους εχθρούς του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους στρατιώτες.

Να θυμίσουμε πως το 2006, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι τέσσερις Βρετανοί διπλωμάτες στη Μόσχα χρησιμοποίησαν ένα ψεύτικο βράχο που περιείχε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη λήψη και τη μετάδοση πληροφοριών.

Η Βρετανία αρχικά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά το 2012 ο Τζόναθαν Πάουελ, πρώην επιτελάρχης του Τόνι Μπλερ, παραδέχτηκε ότι ο βράχος ήταν βρετανικό εργαλείο κατασκοπείας.

Το ρομπότ-βράχος είναι ουσιαστικά αδύνατο να ξεχωρίσει από έναν πραγματικό βράχο, ενώ για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου project φέρεται να χρειάστηκαν τρία χρόνια.

Ωστόσο, στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική επαναστατική κατασκοπευτική… πέτρα έγινε ανέκδοτο όταν αποδείχθηκε ότι αντίστοιχη πλατφόρμα μπορεί να αγοραστεί στο Aliexpress για μόνο 82 ευρώ.

Βράχος με ρόδες και κάμερα για την προστασία των Ρώσων