Θλίψη προκάλεσε στη Βρετανία το γεγονός ότι μία χαριτωμένη φώκια 9 μηνών δέχθηκε δολοφονική επίθεση από σκύλο και κατέληξε σε ευθανασία.

Η φώκια είχε πάρει το όνομα «Φρέντι» από τον Φρέντι Μέρκιουρι, επειδή ήταν πολύ ζωηρή και σκόρπιζε χαμόγελα σε όσους τύχαινε να τη συναντήσουν στις όχθες του ποταμού Τάμεση, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, είχε διασωθεί την περασμένη χρονιά στην Ολλανδία, όταν ήταν ακόμη νεογέννητη και αργότερα στη Γαλλία.

Στο αγαπημένο της σημείο στις όχθες του Τάμεση, υπήρχε ένας προειδοποιητικός κώνος με ένα χαρτί που έγραφε τα εξής: «Στοπ! Το όνομά μου είναι «Φρέντι Μέρκιουρι».

Έχω διασωθεί αρκετές φορές αλλά θα ήθελα να μείνω εδώ. Είμαι υγιής, αλλά εχθές παραλίγο να μου επιτεθεί ένας σκύλος. Τρόμαξα πολύ. Παρακαλώ, να μην πλησιάζουν σκυλιά ούτε άνθρωποι πέρα από το πάνω μέρος της ράμπας».

Δυστυχώς ένας σκύλος διέφυγε της προσοχής της ιδιοκτήτριας του και κατάφερε σοβαρά χτυπήματα με τα δόντια του στην άτυχη φώκια.

Διακομίσθηκε σε κλινική και αρχικά υπήρχε η ελπίδα ότι θα επιβίωνε, όμως τελικά αποφασίστηκε η ευθανασία της.

«Τόσο εμείς όσο και οι ειδικοί της BDMLR μιλήσαμε με αρκετούς ορθοπεδικούς κτηνιάτρους που ειδικεύονται στη θαλάσσια ζωή και, όπως υποψιαζόμασταν μετά τις ακτινογραφίες που βγάλαμε το πρωί, η διάγνωση είναι εξαιρετικά κακή.

Το πτερύγιο του Φρέντι έχει υποστεί κάταγμα και έχει εξαρθρωθεί. Οι φώκιες δεν αντιδρούν καλά στο αναισθητικό, αφού έχουν καταδυτικό αντανακλαστικό και δεν αναπνέουν.

Υποψιαζόμαστε ότι η μόλυνση εξαπλώνεται, και με τις άλλες δαγκωματιές στο σώμα του υποφέρει πολύ. Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η μόνη ηθική και δίκαιη επιλογή είναι να βάλουμε τέλος στο μαρτύριό του», ήταν η ενημέρωση της κλινικής.

Αυτές τις ημέρες εκατοντάδες χρήστες των social media αξίωναν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία της ιδιοκτήτριας του σκύλου.

Η Ρεμπέκα Σάμπεν-Κλέαρ, ετών 49, δικηγόρος στο επάγγελμα είναι η ιδιοκτήτρια.

«Ως φιλόζωος άνθρωπος που είμαι, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα συναισθήματα που έχουν εκφραστεί. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη για ό,τι συνέβη», είπε μεταξύ άλλων στην «Evening Standard».