ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε μπελάδες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – Καταγγελίες εις βάρος του

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βρετανία έχει κατηγορηθεί για εκφοβισμό αξιωματούχων, όταν κατείχε προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις
Βρετανία: Σε μπελάδες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – Καταγγελίες εις βάρος του

Βρετανία: Ο Ντόμινικ Ράαμπ αντιμετωπίζει την κατηγορία του εκφοβισμού αξιωματούχων την περίοδο που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ιδού τι αναφέρει, μεταξύ άλλων, το BBC:

Έρευνα διερευνείται για τη συμπεριφορά του Ντόμινικ Ράαμπ, έπειτα από δύο επίσημες καταγγελίες εναντίον του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει κατηγορηθεί για εκφοβισμό αξιωματούχων, όταν κατείχε προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις.

Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά όταν υποβλήθηκαν επίσημες καταγγελίες νωρίτερα την Τετάρτη, ζήτησε από τον Ρίσι Σούνακ να ξεκινήσει έρευνα για τη δική του συμπεριφορά.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «θα αντικρούσει πλήρως» τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί εναντίον του.

Σε επιστολή του προς τον Σούνακ, ο Ράαμπ ανέφερε ότι οι καταγγελίες σχετίζονται με την περίοδο που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Πρόσθεσε ότι «δεν είχε ανεχτεί ποτέ τον εκφοβισμό» και πως «πάντα προσπαθούσε να ενισχύσει και να ενδυναμώσει» τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η επιστολή του Ράαμπ ήρθε πριν από τις Ερωτήσεις του πρωθυπουργού, όπου υποστήριξε τον Σούνακ, ο οποίος βρίσκεται στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία.

Είπε στους βουλευτές πως, όπως αντιλαμβανόταν, οι καταγγελίες εναντίον του έγιναν την Τρίτη και πως ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Τόνισε επίσης πως ήταν «σίγουρος ότι συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του».

Το πρωί της Τρίτης, ο Σούνακ είχε πει σε δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη καμίας επίσημης καταγγελίας εναντίον του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Σε επιστολή, απαντώντας στον Ράαμπ, ο Σουνάκ είπε: «Γνωρίζω ότι θα είστε πρόθυμος να αντιμετωπίσετε τις καταγγελίες εναντίον σας και πως συμφωνείτε ότι είναι σωστή η διαδικασία με αυτόν τον τρόπο».

Ιδού μια γεύση απ’ όσα έχουν προκαλέσει ντόρο στη Βρετανία

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>