Μία πλημμύρα εγκλώβισε μία παιδική ομάδα ποδοσφαίρου στη Βόρεια Ταϊλάνδη! Μία ντουζίνα παιδιών και ο 25χρονος προπονητής τους λογίζονταν αγνοούμενοι από τις 23 Ιουνίου. Οι έρευνες απέδωσαν αποτέλεσμα, δέκα ημέρες αργότερα, με την ομάδα να βρίσκεται σε μία σπηλιά, στην οποία εισήλθε (προφανώς για να δει το αξιοθέατο) και εγκλωβίστηκε από μία ξαφνική πλημμύρα! Οι...

Μία πλημμύρα εγκλώβισε μία παιδική ομάδα ποδοσφαίρου στη Βόρεια Ταϊλάνδη!

Μία ντουζίνα παιδιών και ο 25χρονος προπονητής τους λογίζονταν αγνοούμενοι από τις 23 Ιουνίου.

Οι έρευνες απέδωσαν αποτέλεσμα, δέκα ημέρες αργότερα, με την ομάδα να βρίσκεται σε μία σπηλιά, στην οποία εισήλθε (προφανώς για να δει το αξιοθέατο) και εγκλωβίστηκε από μία ξαφνική πλημμύρα!

Οι Ταϊλανδοί δύτες, με τη συνδρομή Αμερικανών και Βρετανών, ανακάλυψαν τα 13 άτομα, σε καλή κατάσταση, τους προμήθευσαν με τρόφιμα, βιταμίνες και νερό, αλλά δεν κατάφεραν να τους βγάλουν εκτός.

Ο λόγος είναι απλός: τούτη τη στιγμή στην Ταϊλάνδη έχει ξεκινήσει η περίοδος των βροχών. Η στάθμη του νερού παραμένει υψηλή, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να προκληθεί και νέα πλημμύρα.

Οι επιλογές των εγκλωβισμένων είναι δύο: είτε θα πρέπει να περιμένουν στη σπηλιά για τέσσερις μήνες (!), όσο δηλαδή διαρκεί η περίοδος των βροχών, είτε θα πρέπει να δοκιμάσουν να… αποδράσουν με κατάδυση.

Όμως, η δεύτερη λύση μοιάζει απίθανη, με δεδομένο πως η ορατότητα, εξαιτίας της λάσπης, είναι μηδενική και μπορεί να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Οι οικογένειες των αγνοούμενων ενημερώθηκαν με τα ευχάριστα νέα και έφτασαν στο σημείο. Ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς, όταν αντίκρισαν το πρώτο υλικό από τη σπηλιά και πλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν.