Πανελλαδικές Εξετάσεις – Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς: Θέματα και απαντήσεις σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα και Ναυτικές Μηχανές

Δείτε τα θέματα και τις προτεινόμενες απαντήσεις σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα και Ναυτικές Μηχανές σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισά.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίστηκαν σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στα μαθήματα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα και Ναυτικές Μηχανές.

O όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς είναι εδώ για να σας εξηγήσει τις απαντήσεις στα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές.

Ηλεκτρικές Μηχανές:

Τα σημερινά θέματα έχουν την δομή των διαγωνισμάτων των τελευταίων ετών. Είναι θέματα αναμενόμενα, κλιμακούμενης δυσκολίας μέχρι και το ερώτημα Δ2 του τέταρτου θέματος, όμως στα ερωτήματα Δ3 και Δ4, ο μαθητής πρέπει να χρησιμοποιήσει συνδυαστικές μαθηματικές γνώσεις για να φτάσει στα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα κλιμακούμενης δυσκολίας, καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης. Τα θέματα Γ και Δ είναι αρκετά απαιτητικά καθώς προϋποθέτουν ευρεία γνώση της ύλης και κριτική σκέψη.

Ναυσιπλοΐα ΙΙ:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα και καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της ύλης που είχε αφαιρεθεί τα δυο τελευταία έτη λόγω Covid. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και ένας μαθητής προετοιμασμένος πλήρως θα μπορούσε να προσεγγίσει το άριστα.

Ναυτικές Μηχανές:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα και καλύπτουν μεγάλο κομμάτι ύλης από αυτήν που είχε αφαιρεθεί λόγω του Covid. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα μπορούσε να πέτυχει υψηλή βαθμολογία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ