Σπήλιος: «Η ποιότητα του ρούχου έχει βελτιωθεί»

 Άλλο πράγμα είναι να πουλάς ρούχα και άλλο πράγμα είναι να έχεις παίξει μπάλα. Όταν όμως τα έχεις συνδυάσει και τα δυο, τότε δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι το απόλυτο θετικό. Και ισχύει στην περίπτωση του Γρηγόρη Σπήλιου. Μετά το κλείσιμο της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε διάφορες ομάδες αλλά και της παραγοντικής, εκείνο...

 Άλλο πράγμα είναι να πουλάς ρούχα και άλλο πράγμα είναι να έχεις παίξει μπάλα. Όταν όμως τα έχεις συνδυάσει και τα δυο, τότε δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι το απόλυτο θετικό. Και ισχύει στην περίπτωση του Γρηγόρη Σπήλιου.

Μετά το κλείσιμο της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε διάφορες ομάδες αλλά και της παραγοντικής, εκείνο που του έμεινε ήταν οι πολλές γνωριμίες αλλά και φιλίες σε διάφορα επίπεδα και κυρίως στο ποδόσφαιρο.

Αυτό λοιπόν ήταν, το κίνητρο αλλά και η αιτία, ώστε να ασχοληθεί με ντύσιμο των ομάδων. Παράλληλα εκείνο που δεν ήθελε να χάσει ήταν να απομακρυνθεί από τον χώρο. Και όπως αποδείχθηκε τα κατάφερε. Έχει ντύσει πολλές ομάδες, αρκετές χιλιάδες ποδοσφαιριστών, προπονητών αλλά και απλών ανθρώπων που ανεβαίνουν το πλατύσκαλο του Spilios Sport, στο Αιγάλεω.

Και άρα έχει άποψη τόσο για το ίδιο το ποδόσφαιρο, όσο και για το ρούχο. Θα έλεγε κανείς πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο, που θα μπορούσε να μιλήσει για το ποδόσφαιρο και στο πίσω μέρος του μυαλού του να είναι το αθλητικό ρούχο.

‘Η και το αντίστροφο, να μιλήσει για το ρούχο και στο πίσω μέρος του μυαλού του να έχει το ποδόσφαιρο. Και η πρώτη ερώτηση έρχεται αυθόρμητα.

-Τελικά ποια ήταν η αιτία που ασχολήθηκες με το ρούχο;
«‘Οσο κι αν αυτό φαίνεται απίστευτο, είναι η πραγματικότητα. Όταν τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής, ήθελα να παραμείνω στο χώρο, όχι μόνον για να τον θαυμάζω, αλλά περισσότερο για να προσφέρω. Και επέλεξα αυτό τον τρόπο, όχι όμως απλά και μόνο για να επιβιώσω, που ήταν κι αυτός ένας τρόπος, αλλά για να αλλάξω κυρίως το ρούχο και την ποιότητά του».

-Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη σύγχρονη εποχή το καλό ρούχο;
«Δεν μπορεί να φτάσει ο νους κανενός μας. Αν αναλογιστεί κανείς πως οι ίδιες οι εταιρίες, έχουν αρχίσει και κοιτάζουν ακόμη και τη λεπτομέρεια είναι η απόδειξη πως όλα έχουν αλλάξει. Εχουν αλλάξει πρωτίστως τα χρώματα, ώστε να δώσουν την ανάλογη λάμψη, ενώ πρόσεξαν πλέον και τη ραφή τους. Τα σχέδια είναι πολλά. Κι αυτό είναι κάτι που προκαλεί όλους, ακόμη κι εμάς τους ίδιους τους εμπόρους. Μένουμε εντυπωσιασμένοι με τα σχέδια και τα χρώματα, τα οποία κάθε χρόνο είναι διαφορετικά».

– Ας μιλήσουμε και λίγο για ποδόσφαιρο
«Δεν γίνεται όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο να διαθέτουμε λίγο χρόνο. Είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων και αυτό δεν πρόκειται να το ξεχνάμε. ‘Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι που είναι επίσης βασικό, πως λόγω του μεγάλου αριθμού των ομάδων, ασχολούνται παραγοντικά μεγάλος αριθμός προσώπων στις διάφορες διοικητικές θέσεις και δομές, χωρίς να γίνεται κάποιος έλεγχος. Αποτέλεσμα αυτού είναι το ποδόσφαιρο να παρουσιάζει ρωγμές , που σαν συνέπεια έχει να μην αναπτύσσεται σωστά και μέσα στο πλαίσιο που έχει θεσπιστεί. Χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν υπάρχουν και αξιόλογοι παράγοντες που του έχουν ωθήσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

– Η συνεργασία σας ποια είναι;
«Κάθε χρόνο δοκιμάζεται! Ή να το πω καλύτερα… εξαρτάται από το ποιος είναι πρόεδρος σε μια ομάδα. Αν είναι το κατάλληλο και αξιόπιστο, τότε όλα βαίνουν καλώς, διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα. Γι αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ο τομέας αυτός, ώστε στη συνέχεια να μην πέσει… ντουφέκι».

– Για τις ακαδημίες;
«Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα και θα έλεγα πιο ήρεμα. Ο κίνδυνος να χαλάσει μια συνεργασία ή να χαθούν λεφτά είναι ελάχιστος, σε σύγκριση με την ανδρική ομάδα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν καλές συνεργασίες με πολλές ακαδημίες σε όλη την επικράτεια και οι εντυπώσεις μου είναι θετικές».

– Οι χορηγοί έχουν βελτιώσει τις συνθήκες πώλησης του ρούχου;
«Απολύτως και όχι μόνον… Αλλά κυρίως μας προσφέρουν ένα είδους ασφάλειας και ανακούφισης όταν έρχεται αυτή η στιγμή της συνεργασίας. Αποδεικνύονται οι καλύτεροι πελάτες μας και εκείνοι που δεν δημιουργούν ποτέ πρόβλημα, ενώ και στις υποχρεώσεις τους είναι τυπικοί. Επειδή αγαπώ το ποδόσφαιρο και ουσιαστικά από αυτό ζω, θα ήθελα να πω, πως αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρουμε όλοι. Αν το κοιτάξουμε αυτό όλοι μας και όλοι βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι εκεί που το ποδόσφαιρο πονάει, τότε θα ξημερώσουμε μια μέρα που όλα θα είναι διαφορετικά προς το καλύτερο».