Μοσκοβισί για ελληνικό χρέος: «Τα εμπροσθοβαρή μέτρα είναι το καθοριστικό στοιχείο»


Sportime Team

Μοσκοβισί για ελληνικό χρέος: «Τα εμπροσθοβαρή μέτρα είναι το καθοριστικό στοιχείο»


Την άποψη πως όλα τα θέματα του ελληνικού προγράμματος θα λυθούν και πως όλα θα αποφασιστούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξέφρασε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ.Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή, ανέφερε πως αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ έκανε λόγο και για μία ενισχυμένη η εποπτεία, η οποία όμως δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί με ένα τέταρτο πρόγραμμα ενώ υπογράμμισε πως:

«Η ελληνική κρίση έχει υπάρξει μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη και μακρύτερη της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα σήμερα δεν βρίσκεται στην κατάσταση ανάκαμψης που βρισκόταν η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία, το πρόβλημα του χρέους είναι εδώ για να μείνει για πολύ, ακόμα και αν το αντιμετωπίσουμε με ισχυρά μέτρα ελάφρυνσης. Γι’ αυτό και η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική για πολύ καιρό ώστε οι αγορές, οι επενδυτές και οι δανειστές να είναι σίγουροι ότι αυτό θα γίνει. Γι’ αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρη η εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος όχι μόνο φέτος, ούτε για τα επόμενα χρόνια αλλά μεσοπρόθεσμα, γι’ αυτό χρειαζόμαστε την ενισχυμένη εποπτεία».

Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στο πόσο σημαντικά είναι τα εμπροσθοβαρή μέτρα τόνισε πως:

«Εάν λάβουμε ένα ισχυρό πακέτο χρέους με εμπροσθοβαρή μέτρα, οι αγορές θα είναι σίγουρες για την Ελλάδα, γι’ αυτό δεν θα χρειαστεί πιστωτική γραμμή. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα που να μοιάζει σε τέταρτο πρόγραμμα, η Ελλάδα θα είναι απολύτως ικανή να πετάξει με τα δικά της φτερά μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό»


Sportime Extras