×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Νέα έκρηξη σε εκκλησία στην Σρι Λάνκα


Διονύσης Αντωνέλλος

Νέα έκρηξη σε εκκλησία στην Σρι Λάνκα


Νέα έκρηξη σε εκκλησία στην Σρι Λάνκα σήμερα την ώρα που πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος δεν είχε εκραγεί χθες, στο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμή την ευθύνη για τις επιθέσεις, με την αστυνομία της Σρι Λάνκα να έχει συλλάβει ήδη 22 άτομα. Οι αρχές της χώρας υποστηρίζουν πως έχουν στοιχεία στα χέρια του, σύμφωνα με τα οποία, εμπλέκεται και εξωτερικός παράγοντας στις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν άνω των 290 νεκρούς.

«Πρέπει να δούμε γιατί δεν πήραμε ικανοποιητικά προληπτικά μέτρα» είπε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε. Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Την ίδια ώρα ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Σρι Λάνκα ανάρτησε στο Twitter δύο φωτογραφίες από το υπόμνημα με τις πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της χώρας οι πληροφορίες έκαναν λόγο για την ισλαμιστική οργάνωση National Thowheeth Jama’ath (NTJ) η οποία σκόπευε να διαπράξει «επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι εναντίον μεγάλων εκκλησιών». H NTJ θεωρείται αντιβουδιστική οργάνωση με ιστορικό επιθέσεων σε ναούς.

Η Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα είναι νησιωτική χώρα νοτιοανατολικά της Ινδίας με έκταση 65.610 τ.χλμ. και πληθυσμό 21.670.000 σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2018. Ήταν γνωστή ως Κεϋλάνη έως το 1972.

Διοικητική πρωτεύουσα είναι τo Κότε όμως μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα είναι το Κολόμπο. Η επίσημη γλώσσα είναι η σιναλεζική ενώ ομιλούνται επίσης η ταμίλ και η αγγλική.

Οι κάτοικοι του νησιού στο θρήσκευμα είναι Βουδιστές (70,2%), ινδουιστές (12,6%), μουσουλμάνοι (9,7%) και χριστιανοί (7,4%).

Το ποσοστό αναλφαβητισμού μεταξύ των κατοίκων είναι λιγότερο από 8%.

Η Σρι Λάνκα έχει το ψηλότερο ποσοστό εγγράμματων (92,6%) ανάμεσα στις χώρες της μεσημβρινής Ασίας (2015).

Από το 1983 ως το 2009 η χώρα ταλανιζόταν από βία καθώς η μειονότητα των Ταμίλ διεκδικούσε την ανεξαρτησία της.

 

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras