ΟΑΕΔ: Προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας και του δώρου


Sportime Team

ΟΑΕΔ: Προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας και του δώρου


Από την 18η Απριλίου 2019, θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το δώρο Πάσχα και η ειδική παροχή προστασία μητρότητας.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), γνωστοποιεί ότι από την 18η Απριλίου 2019, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι:

• Από την 18.04.2019, ημέρα Πέμπτη, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της
ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

• Από την 18.04.2019, ημέρα Πέμπτη, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα
ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18.04.2019 μέχρι και 05.05.2019.

Επισημαίνεται πως ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επίσης ο ΟΑΕΔ παρέχει ειδικό βοήθημα για όσους ανέργους δεν μπορούν να ενταχθούν στο τακτικό 12μηνο επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες. Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημά του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11.738,81 ευρώ.


Sportime Extras