Ουκρανοί κομάντο εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα απο Βρετανούς απόστρατούς; - Δημοσιεύμα φωτιά

Πως η Ελλάδα εμπλέκεται ακόμα περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δημοσίευμα «βόμβα» βλέπει το φως της δημοσιότητας, με Ουκρανούς κομάντο να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα από Βρετανούς και να επιστρέφουν στο μέτωπο με τη Ρωσία.

Όπως αποκαλύπτει ο «Ριζοσπάστης», στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει έτοιμο σχέδιο προκειμένου να γίνει εκπαίδευση σε Ουκρανούς κομάντο σε τρεις τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας: Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και στη Θεσσαλία, ενώ υπάρχει η σκέψη, υπό την επίβλεψη των Αμερικανών, να πάνε και στην Αλεξανδρούπολη.

Τα σχέδια αυτά έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων που φαίνεται να πήραν οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ προκειμένου να παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, με στόχο την ενίσχυση της στρατιωτικής τους ικανότητας ενάντια στη Ρωσία.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του εξωτερικού, όπου βρετανικές μισθοφορικές εταιρείες, διασυνδεδεμένες με τις βρετανικές και τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, εκπαίδευσαν ομάδα 40 Ουκρανών κομάντο προκειμένου να σταλούν ως αντάρτικες δυνάμεις πίσω από το μέτωπο, για επιθέσεις κυρίως στην Κριμαία.

Μάλιστα, εμπλέκει ακόμα περισσότερα την Ελλάδα στον πόλεμο, αφού τονίζει πως μέρος της εκπαίδευσης έγινε και σε περιοχές της χώρας μας χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο ο χρόνος.

Κατά πάσα πιθανότητα πάντως η εκπαίδευση έγινε μετά τις 19/5/2022, ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη «αναγνωριστική» επίσκεψη Βρετανών στη στρατιωτική βάση Yavoriv στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα.