ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολιτική υποκρισία εξωτερικού και εσωτερικού

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, ήλθαν στον Έβρο, είδαν και απήλθαν. Αποφάσισαν να παράσχουν 700 εκατομμύρια ευρώ ως οικονομική ενίσχυση προς το Ελληνικό κράτος, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στα σύνορα.
Πολιτική υποκρισία εξωτερικού και εσωτερικού

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, ήλθαν στον Έβρο, είδαν και απήλθαν. Αποφάσισαν να παράσχουν 700 εκατομμύρια ευρώ ως οικονομική ενίσχυση προς το Ελληνικό κράτος, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στα σύνορα.

Με λίγα λόγια, είναι σαν να δωροδοκούν την Ελλάδα, για να εξασφαλίσουν (ή μάλλον να επιμηκύνουν) τη δουλική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση και απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Μια απολύτως υποκριτική στάση εκ μέρους Ε.Ε, αφού την ίδια στιγμή πρότειναν στον Ερντογάν, να προμηθεύσουν στο Τουρκικό κράτος κάμποσα δις ευρώ, για να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές. Ο ίδιος δήλωσε πως αρνείται να τα δεχτεί!

Μήπως η Ελλάδα μετατρέπεται σιγά σιγά, σε ένα πολυπολιτισμικό σουλτανάτο με τις ευλογίες και τις πλάτες της Ευρώπης;

Η κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για την ελεγχόμενη και προκαθορισμένη διακίνηση λαθρομεταναστών, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, ακόμα και τώρα που ο «σουλτάνος» δεν τηρεί τίποτα από τα συμφωνηθέντα. Και μάλιστα όχι μόνο δεν τα τηρεί, αλλά προωθεί μεθοδικά και προβοκατόρικα τις μάζες χιλιάδων μεταναστών προς τα ελληνοευρωπαϊκά  σύνορα.

Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Η Ε.Ε., ελάχιστα ενδιαφέρεται για ό,τι συμβαίνει στον Έβρο. Το ενδιαφέρον της είναι στραμμένο προς τα τεκταινόμενα στη Συρία. Βασίζει τις ελπίδες της, προς μια ολική ρήξη στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, για να αναγκαστεί ο Τούρκος πρόεδρος, να στραφεί  προς τις -σκανδαλωδώς- πρόθυμες αγκάλες της.

Η ελληνική αντιπολίτευση, με τις μουδιασμένες και αμήχανες θέσεις της, αυτοαναιρείται συνεχώς και συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μην έχει και αυτή τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Παράλληλα και η ελληνική κυβέρνηση δρα σπασμωδικά, παθητικά, άνευρα και με εξόφθαλμες αντιφάσεις στις θέσεις και τις κινήσεις της. Φανερό σημάδι, πως τελεί υπό την ομηρία ξένων αποφάσεων και επιταγών.

Πρώτα αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή κλειστών κέντρων για τη φιλοξενία των μεταναστών, και ταυτόχρονα, τη μεταφορά χιλιάδων από αυτούς, προς την ενδοχώρα. Μετά φρόντισε να στείλει τον στρατό των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο, για να επιβάλει με τα γκλοπ, τις -χουντικού τύπου- επιτάξεις και έτσι να επιστεγάσει την προσπάθεια που κάνει για να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία επίσημη «αποθήκη» ψυχών, της Ευρώπης.

Οι λαοί των ακριτικών μας νησιών, αντιστάθηκαν σθεναρά και ηρωικά, αντιδρώντας προς τις νεοταξικές και απολυταρχικές πρακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση. Οι κάτοικοι απαίτησαν να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην «αποθηκοποίηση» των νησιών τους. Ως απάντηση εισέπραξαν βία, χημικά, τρομοκρατία, σπασίματα αυτοκινήτων, τους αποκάλεσαν «τουρκόσπορους» και άλλες τέτοιες σκηνές απείρου κάλλους.

Η κυβέρνηση δεν περίμενε να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρή αντίσταση και υπό τον φόβο ενός τεράστιου πολιτικού κόστους, αναδιπλώθηκε και οδηγήθηκε σε άτακτη υποχώρηση.

Αμέσως μετά, προέκυψε η απειλή της μαζικής, υποκινούμενης εισβολής λαθρομεταναστών στα σύνορα του Έβρου. Η κυβέρνηση έσπευσε αμέσως να προστατέψει τα σύνορα, στέλνοντας πάλι ΜΑΤ και στρατό, προσπαθώντας να αποτρέψει τι;

Μα αυτό που ήθελαν να αποτρέψουν και οι νησιώτες!

Την περαιτέρω «αποθηκοποίηση» της Ελλάδας!

Δεν είναι ειρωνικό;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολιτική υποκρισία εξωτερικού και εσωτερικού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.