Αλέξης Τσίπρας

Η στάση, που τηρεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν επηρεάζεται από τις πιέσεις των συνεργατών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του προτείνουν είτε να ζητήσει εκλογές είτε να καταθέσει πρόταση μομφής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Τη συγκεκριμένη άποψη ασπάζονται οι Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Παππάς, που πιστεύουν πως η αντιπολίτευση δε γίνεται να συναινέσει σε κανένα μέτρο της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60.

Παρατηρείται, ωστόσο μία διαφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τζανακόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την υποχρεωτικότητα ενώ ο Γεροτζιάφας ζήτησε καθολική υποχρεωτικότητα σε όλους τους ενήλικες πολίτες και ποινές, που να χαρακτηρίζονται από την ισονομία.

Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη γνώμη, που θεωρεί πως δεν είναι η κατάλληλη εποχή για… επανάσταση. Με αυτή την άποψη συνάσσεται και ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι αποφασισμένος να μην καταθέσει πρόταση μομφής, ούτε να ζητήσει εκλογές εάν δεν ηρεμήσουν τα πράγματα με την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr προς νέα αναβολή πάει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εξελιχθεί σε Γεφύρι της Άρτας.