Αλλάζει ρότα ο Αλέξης Τσίπρας - Άνοιγμα στα κανάλια: «Μόνο έτσι θα είσαι ξανά πρωθυπουργός»

Ποιο είναι το πρόσωπο-κλειδί που ετοιμάζεται να ρίξει στη σκακιέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Στροφή ετοιμάζεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ως προς τη συμπεριφορά του απέναντι στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και, κατ’ επέκταση, τα media.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται συστάσεις από τον κύκλο του να γίνει πιο ανοιχτός με τους δημοσιογράφους και να μιλά σε όλους.

«Μόνο έτσι θα είσαι ξανά πρωθυπουργός», είναι μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές ατάκες που του λένε, σε μία προσπάθεια να τον φέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δημιουργήσει αποστάσεις με την περίφημη λίστα Πέτσα και το σποτ που είχε κάνει.

Πλέον καλείται να γεφυρώσει τα αναμενόμενα κενά που προέκυψαν στις σχέσεις του με ανθρώπους των media και να συμπεριφερθεί πιο φιλικά.

Το σχετικό άνοιγμα στα ΜΜΕ αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι θα δώσει το «παρών» στη ΔΕΘ.

Ας μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει η εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, μέσω της οποίας θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα και να επιστρέψει στον πρωθυπουργικό θώκο.

«Σύμμαχός» του Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν την προσπάθεια είναι και η υπόθεση Ανδρουλάκη με τις υποκλοπές.

Θα «ακουμπήσει» και σ’ αυτό το καυτό ζήτημα η Κουμουνδούρου, προκειμένου να κλείσει περισσότερο η ψαλίδα.

Πάντως, κεντρικό μέλημα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσέγγιση μιας σειράς θεσμικών Μέσων, με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας είχε συγκρουστεί σφόδρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σκακιέρα αναμένεται να ρίξει τον Μπάμπη Παπαδάκη, πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Έθνος» και τους γραφείο Τύπου της παράταξης.

Οι διαχρονικές επαφές του θα συμβάλλουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου: «Δεν γίνεται να το γυρίσουμε μόνο μετα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκά Μέσα».

Ο Μπάμπης Παπαδάκης δεν αποκλείεται να αναλάβει και τον ρόλο μεσολαβητή με κορυφαία στελέχη ΜΜΕ, ακόμα και με εκδότες ή καναλάρχες.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν γενικότερες ανακατατάξεις στις αρμοδιότητες των επικοινωνιακών επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις επιλογές των προσώπων.

Δείτε τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση με τις υποκλοπές