ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αμερικανικές Εκλογές 2020: Στο «φως» λίστα με νεκρούς που ψήφισαν!

Αμερικανικές Εκλογές 2020: Ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, αποκάλυψε κατάλογο νεκρών Αμερικανών που «ψήφισαν» στις εκλογές. Ο κατάλογος που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του το βράδυ της Τετάρτης, περιείχαν ονόματα και ημερομηνίες θανάτων δεκάδων Αμερικανών πολιτών, κάποιοι από τους οποίους είχαν αποβιώσει ακόμα και από το 2003! Παρότι οι επιστολικές ψήφοι...
Αμερικανικές Εκλογές 2020: Στο «φως» λίστα με νεκρούς που ψήφισαν!

Αμερικανικές Εκλογές 2020: Ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, αποκάλυψε κατάλογο νεκρών Αμερικανών που «ψήφισαν» στις εκλογές.

Ο κατάλογος που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του το βράδυ της Τετάρτης, περιείχαν ονόματα και ημερομηνίες θανάτων δεκάδων Αμερικανών πολιτών, κάποιοι από τους οποίους είχαν αποβιώσει ακόμα και από το 2003!

Παρότι οι επιστολικές ψήφοι των νεκρών δεν αποκαλύφθηκαν, ο παρουσιαστής προχώρησε σε εικασίες ότι είχαν ψηφίσει υπέρ του Μπάιντεν. Ο ίδιος κατηγόρησε τα κραταιά ΜΜΕ ότι «έχουν πλήρως προσδεθεί σε προεδρία Τζο Μπάιντεν» και γιατί δεν κάλυψαν ειδησεογραφικά την φερόμενη απάτη στις εκλογές, ισχυριζόμενα ότι το κάνουν εσκεμμένα. Ο Κάρλσον ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη απάτη διευκολύνθηκε με την επιστολική ψήφο. «Οι νεκροί τείνουν να ψηφίζουν συχνότερα όταν τους το κάνεις πιο εύκολο» εξήγησε.

«Το πρόσχημα ήταν ο κορονοϊός. “Πρέπει να το κάνουμε για λόγους δημόσιας υγείας” θυμάστε; Δεν είχαμε επιλογή! Ήταν ζήτημα δημόσιας υγείας!”» ανέφερε, προφανώς ειρωνευόμενος τοπικούς κυβερνήτες. «Το αποτέλεσμα ήταν να ενθαρρυνθεί η απάτη» συμπεραίνει ο Κάρλσον.

Έφερε ως παράδειγμα τη Νεβάδα, όπου οι επιστολικές ψήφοι εστάλησαν «σε κάθε εγγεγραμμένο ψηφοφόρο» της Πολιτείας, άσχετα αν το είχαν ζητήσει ή όχι και υπήρξαν περισσότερες από 40.000 εγγραφές που δεν είχαν επικαιροποιηθεί εδώ και μία 10ετία. Ο Κάρλσον υποθέτει ότι αυτές οι επιστολικές ψήφοι θα μπορούσαν να είχαν σταλεί σε νεκρούς, να είχαν παραληφθεί και μετά να τις έριξε κάποιος άλλος. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή του Fox News, οι ψεύτικοι ισχυρισμοί για την εκλογική απάτη θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Αμερικανικές Εκλογές 2020: Οι νεκροί ψηφοφόροι
Οι εκλογές στις ΗΠΑ διεξάχθηκαν στις 3 Νοεμβρίου με αντίπαλους διεκδικητές τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν και χρειάστηκαν πέντε ημέρες καταμέτρησης ψήφων, πριν τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδώσουν ότι νικητής είναι ο πρώην αντιπρόεδρος.

Ο Μπάιντεν γρήγορα δέχτηκε τον ρόλο του εκλεγμένου Προέδρου, ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε να συναινέσει και δεσμεύθηκε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα σε αρκετές Πολιτείες-κλειδιά, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε απάτη στη διαδικασία. Συγκεκριμένα, η ομάδα Τραμπ υποστηρίζει ότι σημαντικός αριθμός νεκρών φέρονται να ψήφισαν, επικαλούμενη ως παράδειγμα την Πενσιλβάνια.

Πιο πρόσφατα, η πλευρά Τραμπ κατάφερε να υποχρεώσει τις αρχές της Τζόρτζια να προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση εξαιτίας της μικρής διαφοράς.

Πηγή pentapostagma.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.