Ανασχηματισμός: Πήρε τις τελικές του αποφάσεις στις ΗΠΑ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Αρκετές εκπλήξεις θα περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα ενώ αναμένεται να δοθούν και νέα χαρτοφυλάκια.

Ο Ανασχηματισμός της τωρινής κυβέρνηση αναμένεται να αποκαλυφθεί ακόμη και σήμερα διαφορετικά θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη βδομάδα.

Ο λόγος για τον οποίο θα συμβεί αυτό είναι οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο Τρίτη (31/8), θα μεταβεί στη Σλοβενία για να συμμετέχει στο Bled Strategic Forum 2021, ενώ την Πέμπτη (2/9) αναμένεται να βρίσκεται στη Γαλλία για τη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Τις τελικές αποφάσεις του για το νέα σχήμα της κυβέρνησης της χώρας ο πρωθυπουργός τις έλαβε από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν το Σαββατοκύριακο για να συνοδεύσει την κόρη του η οποία θα ξεκινήσει την φοίτηση της στο Πανεπιστήμιο του Yale. Το μήνυμα που έρχεται από το στρατόπεδο του κ. Μητσοτάκη είναι ότι «έχει αντιληφθεί τις όποιες δυσλειτουργίες υπάρχουν και σκοπεύει να τις διορθώσει χωρίς εξαίρεση σε ονόματα και υποδομές».

Η στιγμή για να γίνει η ανακατάταξη στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται κατάλληλη. Τα δύσκολα για τις αποφάσεις σε σχέση με Κορονοϊό και Lockdown, τους εμβολιασμούς αλλά και γεγονότα όπως τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου έχουν περάσει. Συνεπώς, το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πρωθυπουργός είναι αυτό μίας επανεκκίνησης. Μία επανεκκίνηση στην οποία σημαντική ημερομηνία θα είναι η 11η Σεπτεμβρίου, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και με τη συνέντευξη Τύπου την επομένη.

Η μορφή που θα έχει ο ανασχηματισμός

Ο ανασχηματισμός θα έχει και δομικά χαρακτηριστικά, με την προσθήκη δηλαδή χαρτοφυλακίων που θα αναδεικνύουν συγκεκριμένες προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως η προστασία των δασών και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο νέο σχήμα, οι μόνοι που μοιάζουν αμετακίνητοι υπουργοί είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Δεδομένη πρέπει τέλος να θεωρείται η αξιοποίηση αρκετών βουλευτών κυρίως της νεότερης γενιάς, όπως και οι εκπλήξεις.

 

Διαβάστε Επίσης:

Κυβέρνηση – Ανασχηματισμός: Αλλαγές σε κορυφαία υπουργεία

Κυριάκος Μητσοτάκης : Αναλύσαμε το προφίλ του στο Instagram και… σκυλάκια!

Φρεγάτες: Μία γαλλική FDI-HN ελέγχει με το Sea Fire 500 από τον Μαρμαρά μέχρι το Καστελόριζο